Redactie
Redactie Dessertrecepten 11 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Briochepudding met appeltjes en rozijnen

Een heerlijk decadent toetje: briochepudding met appeltjes en rozijnen. We kregen dit fijne recept van Menuopmaat.nl. Dit wil je maken!

Snijd de brioche in (niet te kleine) blokjes. Laat die een uur op de broodplank liggen, zodat ze wat oudbakken kunnen worden.

Doe de rozijnen in een pannetje of kom met wat heet water. Zorg ervoor dat de rozijnen onder staan. Laat de rozijnen zo een uur wellen. Droog ze daarna in een schone theedoek.

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Vet een grote ovenschaal in met roomboter.

Leg de blokjes brioche, de rozijnen en de appeltjes in de ovenschaal. Breng de melk aan de kook samen met de slagroom, het merg van het vanillestokje en de resterende peul van het vanillestokje. Klop ondertussen de eidooiers schuimig met de basterdsuiker, de kaneel en de citroenrasp.

Schenk de warme melk beetje bij beetje bij het ei-mengsel en blijf kloppen. Uiteindelijk ontstaat er een homogeen custardmengsel, dat echter nog niet gebonden is.

Schenk de custard over het brood. Laat de schaal zo een kwartier staan, zodat het brood zich vol kan trekken met het vocht.

Verwarm de oven voor tot 190 graden. Druk het brood met de vlakke hand goed naar beneden in het vocht en zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de custard ook in het midden licht gebonden is. Hij moet nog een beetje smeuïg blijven.

Doe wat poedersuiker in een zeefje en bestuif de pudding hiermee. Serveer meteen. Tip: je kunt de briochepudding ook eerst over de borden verdelen en dan pas bestuiven met de poedersuiker.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.