Briochepudding met rood fruit

Culy 3 mei 2016 Recepten

Francesca van Berk kennen we natuurlijk van haar blog Francesca Kookt!, maar onlangs bracht zij haar eerste (kook)boek Mag ik nog een Hapje? uit over de culinaire opvoeding van kinderen. Wij mogen er een recept uit delen, voor deze heerlijke briochepudding met rood fruit.

“Een waanzinnig verwenontbijt voor het hele gezin. De schaal wordt nog net niet leeg gelikt bij ons thuis! Het recept is geïnspireerd op het briochedessert met lemon curd van Donna Hay.

Met wat eenvoudige aanpassingen en minder suiker vond ik het nog lekkerder als ontbijt. Bewaar het recept voor in het weekend of een speciale gelegenheid.”

Magiknogeenhapje5

Het recept

Verwarm je oven voor tot 180 graden en zet een rechthoekige ovenschaal of cakeblik klaar waar je de plakken briochebrood dakpansgewijs in legt.

Klop de eieren los met de melk, slagroom en vanillesuiker en schenk dit gelijkmatig over het briochebrood heen. Verdeel daar de frambozen en blauwe bessen over en dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet de schaal eerst 20 minuten afgedekt in de oven en verwijder daarna de folie. Bak het geheel daarna nog 20 minuten door totdat de bovenkant lichtbruin is.

Laat 5 minuten afkoelen op een rooster, bestrooi met poedersuiker en serveer.

Magiknogeenhapje6

Mag ik nog een Hapje? van Francesca van Berk is vanaf nu verkrijgbaar in de reguliere boekhandel en online voor €19,99. 

Voor 4 personen:

  • 1 briochebrood, in 8 plakken gesneden
  • 3 eieren
  • 100 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram vers, zacht fruit (bijvoorbeeld frambozen en blauwe bessen)
  • Poedersuiker om te bestrooien
Reageer op artikel:
Briochepudding met rood fruit
Sluiten