Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat drink je bij een burger (behalve bier)?

De verschillende soorten burgers zijn inmiddels niet aan te slepen. Maar wat je erbij drinkt, daar hoor je weinig over. Waarschijnlijk ben je geneigd om meteen een biertje open te trekken; tóch zijn er nog een hoop andere suggesties. Wat is nou echt lekker om bij een burger te drinken?

Bier & burger pairing

Bij burgers zijn twee dingen belangrijk wanneer het op de keuze van een vergezeld drankje aankomt. Wat is de situatie en hoe is de kwaliteit van de (ingrediënten van de) burger? Ga je voor een Whopper of een Big Mac dan geven we je groot gelijk door te kiezen voor een met ijs overladen cola of een aarbeienmilkshake.

Heb je er echt werk van gemaakt zoals met deze lamsburger met feta en deze tips? Dan mag je dat ook terugproeven in de kwaliteit van de drank. Combineer je burger eens met een lokaal gebrouwen biertje. In de zomer op het terras kan dit een verfrissend exemplaar zijn met fruittonen, in de winter een IPA of blond exemplaar met meer bittere tonen.

Lamsburgers
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Hamburgers en wijn

Het zal niet als eerste in je op komen en dat is best zonde, want wijn kan de smaak van een burger écht naar een hoger niveau brengen. Zowel rood als wit. Zin in wit? Regel dan een fruitige wijn, zoals een Sauvignon Blanc. Erg lekker bij deze kipburger.

Wat voor rode wijn je bij een burger drinkt? Een rijkbelegde burger is zoetzuur en hartig tegelijk, perfect bij een lichtkruidige rode wijn met wat fruittonen. Denk aan een Cabernet Sauvignon, Shiraz of Languedoc.

Cocktails en burgers

Zin om ook wat meer tijd te besteden aan je drankaanbod? Ook een cocktail is erg lekker om bij je burger te drinken. Maak het niet té ingewikkeld qua smaken. Whiskey doet het erg goed, dus ga voor een Whiskey Sour. Of voor een verfrissende Paloma.

Homemade Fermented Raw Kombucha Tea
Homemade Fermented Raw Kombucha Tea Ready to Drink

Burgers & alcoholvrij

Tuurlijk, bruiswater en een colaatje zijn lekker. Maar wat dacht je van een verfrissende kombucha? Het gefermenteerde lichtzoete drankje is een goeie match met welke burger dan ook.

Nu eerst nog aan de slag met die burgers. Probeer ook ‘s deze versie met zalm en wakame. Liever vega? Met deze tips kan het sowieso niet fout gaan.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.