Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 3 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Video: zo maak je pork buns met een michelinster

Ooit gehoord van pork buns? Het zijn super zachte en luchtige broodjes met een overheerlijke varkensvlees vulling. Vergelijkbaar met bapao’s. Restaurant Tim Ho Wan in Hong Kong – het goedkoopster sterrenrestaurant ter wereld – schijnt de lekkerste pork buns van de hele wereld te maken. Cliff Endo van het Youtube-kanaal Eater laat ons zien hoe we ze zélf kunnen maken.

Altijd al een keer zelf pork buns willen maken? Je hebt wel een lange adem nodig, maar dan heb je ook wat!

Pork buns

Pork buns: zacht en luchtig

Je moet wel wat geduld hebben, maar hé, die luchtige en zachte broodjes komen er niet vanzelf. En om dat te creëren gebruikt Cliff niet alleen broodmeel, maar ook cakemeel om de pork buns zo luchtig mogelijk te krijgen. Het andere geheim van het deeg is dat er best een beetje suiker in wordt gebruikt. Sssst, niet doorvertellen.

Het leuke aan deze instructievideo is dat Cliff dit recept zelf ook nog nooit heeft geprobeerd. Je hebt bij je eerste poging niet meteen Michelinster-kwaliteit, en dat is niet erg. Voor extra luchtige broodjes voegt Cliff zekerheidshalve een ei toe aan het deeg.

Dan is het een kwestie van mixen voor 15 minuten. Dit doet Cliff met een hele fijne keukenmachine, maar mocht je die niet hebben dan kan je altijd nog met je handen kneden. Even die spierballen kweken!

Pork buns

Rijzen, rijzen, rijzen

Vervolgens laat je het deeg afgedekt op een warme plek een uur lang rijzen. Kan je ondertussen even de vulling maken. Cliff maakt die aan met hoisinsaus en oestersaus. Maar met een beetje creativiteit en bijvoorbeeld de basis voor pulled pork heb je zo een lekkere vulling gemaakt.

Daarna pak je kleine stukjes deeg, die rol je uit en vul je met de vulling. Vouw het deeg nu weer om de vulling heen, zodat het een bolletje wordt. Als je al het deeg hebt gebruikt, kunnen de broodjes nog een uur rijzen. Zoals gezegd: heb geduld. Daarna kunnen ze voor zo’n 25 minuten de oven in.

Bekijk de volledige video met uitleg hier beneden. Enjoy!

Cliff Attempts to Make the Michelin-Starred Pork Buns from Tim Ho Wan – You Can Do This!

Clifford Endo is back with another You Can Do This!. On today’s episode, Cliff is trying to recreate the legendary pork buns from Dim Sum sensation Tim Ho Wan. Eater is the one-stop-shop for food and restaurant obsessives across the country. With features, explainers, animations, recipes, and more - it’s the most indulgent food content around.

Meer video recepten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.