Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 3 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Restjes stoofvlees over? Maak er deze lekkere gerechten mee

Dikke kans dat je deze winter met wat restjes stoofvlees komt te zitten. Van stoofvlees maak je immers algauw een gróte pan. En da’s helemaal niet erg. Sterker nog: met die kliekjes maak je de lekkerste gerechten. Van een frietje stoof tot een bapao.

7 x gerechten met restjes stoofvlees

Frietje stoofvlees

De Vlamingen hebben het goed bekeken: die serveren hun friet met een een grote schep stoofvlees erop. Stoverij, op z’n Vlaams. Serveer er eventueel – net als Sergio Herman’s Frites Atelier – een schepje ingelegde mosterdzaadjes op.

Empanadas met stoofvlees

Empanadas zijn de ideale ‘envelopjes’ voor kliekjes. En ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. Vul ze met restjes stoofvlees en je weet niet wat je proeft.

empanadas
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Kroketjes

In Spanje kun je de meest waanzinnige croquettas eten: kleine kroketjes, vaak gevuld met vlees (jamon), kaas of vis. Met dit recept voor stoofvlees kroketten kun je aan de slag. Het vlees hoef je niet meer te maken, want daarvoor gebruik je de restjes die je nog hebt liggen. Tip: maak er in plaats van 8 grote kroketten 16 kleine van. Lekker bij de borrel.

Bitterballen met stoofvlees

Van kroketten is het een klein stapje naar bitterballen met restjes stoofvlees. Onmisbaar als je een feestje geeft. Of eet ze gewoon allemaal lekker zelf op!

Taco’s met stoofvlees

In de Mexicaanse keuken zijn barbacoa taco’s heel populair. Hiervoor wordt rundvlees (traditioneel is dat schaap, geit of runderwang) lang en langzaam gegaard tot het uit elkaar valt. Wat je overhoudt is vlees met een textuur die lijkt op stoofvlees.

Cheaten? Gebruik een restje stoofvlees en serveer op een warme taco, met blokjes zoete aardappel, rijst en bonen, of plakjes avocado en zure room.

Bron: Culy.nl

Bapao

Er is iets met die combinatie van een zachte, steamed bun en zachtgegaard vlees die hemels is. Maak zelf bapao’s die je vult met kliekjes stoofvlees, of koop kant-en-klare steamed buns bij de Aziatische supermarkt en beleg ze met het vlees.

Ovenschotel met stoofvlees

Heb je heel veel stoofvlees over en weet je echt niet meer wat je ermee moet doen? Maak een supermakkelijke pastei. Stort het in een ovenschaal en dek af met een laag aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen, verdeel er kleine klontjes boter over en schuif in de oven voor een knapperig korstje.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.