Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 3 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Cloud bread: licht, luchtig brood met maar drie ingrediënten

Cloud Bread had net zo goed wonderbrood kunnen heten. Want het is zó klaar (het hoeft namelijk niet te rijzen) en je hoeft het niet te kneden. Bovendien is het ook nog eens glutenvrij, koolhydraatarm en… lekker.

Drie ingrediënten

Men neme drie ingrediënten: eieren, Griekse yoghurt of roomkaas (maar ricotta of hüttenkäse kan ook) en cream of tartar. Die laatste heb je misschien niet standaard in je keukenkastje staan.

Cream of tartar is een wijnsteenpoeder, niet te verwarren met wijnsteenzuur of wijnsteenbakpoeder, dat wordt gebruikt om deeg te laten rijzen. Het wordt ook vaak gebruikt om meringue extra stevig te maken. Voeg het toe aan je cloud bread en het zorgt ervoor dat de eieren hun vorm behouden.

Je kunt het kopen in toko’s, sommige drogisterijen en apotheken en sowieso ook online. Geen zin om het in huis te halen? Je kunt het in dit recept vervangen door 1/4 theelepel azijn, een snuf zout en 1/4 theelepel bakpoeder.

It’s sooo fluffy

Door deze mix van ingrediënten maak je een ongelooflijk licht, fluffy en soepel brood. Zo op het oog lijken ze een beetje op kleine Turkse broodjes of extra luchtige naan.

The best part: je kunt ze beleggen met wat je dan ook maar lekker vindt. Maak er een sandwich mee, hamburgers, beleg ze met eggs benedict of maak er mini-pizza’s van.

Zo maak je het zelf

Probeer het een keer zelf uit! Zet je oven op 150 graden. Klop drie grote eiwitten (de eidooiers bewaar je apart) met 1/8 theelepel cream of tartar (of 1/4 theelepel azijn en een snuf zout) tot stijve pieken met een mixer.

Meng daarna de eidooiers met 80 milliliter Griekse yoghurt (en als je geen cream of tartar hebt gebruikt, ook 1/4 theelepel bakpoeder). Schep de eiwitten er voorzichtig doorheen.

Maak op een met bakpapier beklede bakplaat zes hoopjes van het mengsel. Bak ze in dertig minuten gaar, tot ze goudbruin zijn en laat ze eventjes afkoelen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.