Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 3 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de nieuwe food emoji’s van Apple die je tot nu toe miste in je leven

Alle iPhone-gebruikers opgelet! Apple heeft meer dan 70 nieuwe emoji’s toegevoegd aan de iOS 12.1 update. Daar zitten heel wat leuke food emoji’s tussen en daar worden wij op de Culy redactie stiekem errùg vrolijk van.

Beeld je graag in emoji’s uit wat je vanavond eet of ben je gewoon gek op emoji’s in het algemeen? Dan heeft Apple een heerlijke verrassing voor je als je straks je iPhone update naar de nieuwe iOS!

Welke nieuwe food emoji’s zijn er?

Dit zijn de nieuwe food emoji’s van Apple, voor zover bekend:

  • Kreeft
  • Romeinse sla
  • Bagel
  • Mango
  • Cupcake
  • Zoutvaatje
  • Mooncake

Maar dan nog even over die bagel…

Een grappig feitje is dat New Yorkers (en bagel lovers in het algemeen) al lang op een bagel emoticon hebben gewacht. Maar, zo lazen we op Grubstreet, de teleurstelling onder de New Yorkers is immens: de bagel emoji is totaal niet de bagel zoals men die in New York is gewend.

Wat er precies mis aan is? Hij is te netjes doormidden gesneden en de binnenkant is veel te perfect. Om nog maar niet te spreken over de veel te glad ogende buitenkant. En buiten dat: is het wel een echte bagel als er geen enorme laag cream cheese op zit?! To be honest, deze bagel lijkt in geen velden of wegen op de bagel zoals je ‘m wilt eten.

Trek gekregen in een bagel? Wij ook: Klassiek recept voor New Yorkse bagels

Alle nieuwe Apple emoji’s

Een volledig overzicht van alle nieuwe emoji’s in de nieuwe iOS vind je op de website van Apple. En hier vind je alle food en drink emoji’s die er bestaan (de oude en de nieuwe).

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.