Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 4 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Van ‘grab & go’ tot driegangendiner: LELY in Amsterdam is van alle markten thuis

Normaal zou je station Amsterdam Lelylaan misschien zo voorbij reizen met de trein, maar nu niet meer! Daar vlakbij bevindt zich sinds kort namelijk restaurant LELY. Of je nu ontbijt wilt halen, een koffieafspraak hebt, een dag buiten de deur wilt werken of zin hebt om te borrelen met vrienden: het kan er allemaal.

En wat je er ook gaat doen, je zult je meteen op je gemak voelen in de huiskamersfeer.

Het menu bij Bar Restaurant LELY

In het logo van restaurant LELY staat ‘morning – noon – night’, en dat maken ze meer dan waar. ‘s Ochtends kun je er een take away box halen met bijvoorbeeld een croissant met jus d’orange, of yoghurt met granola. Of neem plaats in één van de fauteuils en geniet ter plekke van een plakje bananenbrood.

(Zaken)lunch? Voor die gelegenheid staat er een aantal sandwiches op de kaart: standaard varianten met hummus, avocado of kip, of een iets specialere sushi egg roll. Verder vind je er natuurlijk een burger én vegaburger, en een lekker herfstige soep. Op de kaart van LELY staat over het algemeen redelijk no nonsense eten, maar wél heel lekker.

LELY is helemaal ingericht op socializen, en dus kun je er ook terecht voor hapjes om te delen: van bitterballen en buffalo wings tot kaasfrietjes. Bestel er een cocktail of wijntje bij, et voilà, gezelliger wordt het niet. Dat komt ook door het interieur, met grote ramen en veel fijne hoekjes. ‘Colourful New York in Amsterdam‘, noemen ze het zelf.

En o ja, naast dat comfortfood en streetfood, kun je er ook íets chiquer uit eten. Daarvoor zijn er oesters of steak tartare, schol of lamsnek en een lekker kaasplankje.

Kortom: welk moment van de dag het ook is, LELY is waar je moet zijn.

Het adres van LELY in Amsterdam

Cornelis Lelyplein 4
1062 HX Amsterdam

LELY is elke dag geopend: doordeweeks vanaf 8.00, in het weekend vanaf 11.00 uur. Je kunt er sowieso altijd terecht tot 01.00 uur, op vrijdag en zaterdag zelfs twee uur langer. Met meer dan 8 personen? Dan moet je reserveren op de website

Meer restaurants in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.