Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Video's 8 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Video: Ella Mills kookt vegan bolognese met linzen

Spaghetti bolognese: wij houden ervan. Heerlijk voor een romantisch diner à la Lady en de Vagebond of gewoon om Italië naar je eigen keuken te halen. Maar vegan is het nou niet bepaald. Gelukkig is er voor de veganisten onder ons een oplossing: deze vegan bolognese met linzen, gekookt door Ella Mills. Kijk je mee?

Vegan bolognese met linzen

Ella Mills – bekend van het YouTube-kanaal ‘Deliciously Ella’ en haar blog en kookboeken – laat in onderstaande video zien hoe je een overheerlijke vegan bolognesepasta met linzen maakt. Ella’s recept zit boordevol groenten: gesnipperde ui, knoflook, bleekselderij, wortels en champignons. De linzen zorgen voor een flinke proteïneboost.

Je hoeft je trouwens niet aan deze groenten vast te klampen: doe erin wat je wilt! De pasta is ook lekker met courgette, tomaten of zoete aardappel. Ook met de kruiden kun je variëren: ga voor het winnende Italiaanse team van tijm en oregano, of kies voor rozemarijn en peper als je van lekker pittig houdt.

Deliciously Ella | Vegan Lentil Bolognese

Really looking forward to hearing what you guys think of the vegan lentil bolognese! It’s one of my favourite pasta dishes, plus it has four portions of veggies in it and it’s so easy too. It’s always popular at home, and it freezes brilliantly (without the pasta) if you want to do some batch cooking.

Zo maak je de pasta

Ella verwarmt olijfolie in een grote pan en doet daar de gesnipperde ui, knoflook en bleekselderij bij, met natuurlijk wat zout en peper. Voeg even later de wortels, champignons en rode paprika toe (of andere groenten) en laat ze vijf tot tien minuten bakken. Doe er water en de tomatenpuree bij, en als laatste de linzen. Ella gebruikt (heel slim!) gedroogde linzen. Waarom? Dat vertelt ze je in de video!

Als het geheel eenmaal kookt, gooit Ella het laatste beetje water er nog bij. Daarna laat ze de saus sudderen tot de linzen lekker zacht zijn – zo’n dertig tot veertig minuten. Net voordat de saus goed is qua textuur, kookt ze de pasta. Daarna alleen nog even roeren, en je pasta is klaar.

Vegan bolognese
Deliciously Ella via YouTube
Vegan bolognese
Deliciously Ella via YouTube

Meer lekkere recepten

Deliciously Ella

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.