Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 17 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Utrecht krijgt een eigen churrosrestaurant: Papi Churro

Het maakt niet uit hoeveel foodtrucks er staan opgesteld, zodra er ergens churros te halen zijn, ontstaat daar automatisch een lange rij. Dat merkten de Londense boys Harry Thorogood en Jacob Melleney ook: hun foodtruck Papi Churro was zó succesvol, dat ze nu een eigen churrosrestaurant openen in Utrecht.

Churrosrestaurant in Utrecht

Het is een wat wonderlijk verhaal: twee Londenaren ontmoeten elkaar in een wintersportgebied in de Alpen en smeden daar snode plannen om de wereld te veroveren met een foodtruck.

Via een omzwerving komen ze terecht in de organisatie van foodfestival TREK, waar ze op het idee komen om churros te gaan bakken. Ze bouwen een bakfiets en een grotere foodtruck om die churros uit te verkopen op festivals in Nederland en Engeland. Dat is zó’n succes, dat ze besluiten om een eigen churrosrestaurant te openen.

Daarvoor zijn de twee nu neergestreken in Utrecht. Hoezo daar? Nou, iets met een Utrechtse vriendin. Hun churrosrestaurant Papi Churro moet daar in november openen.

Churros van Papi Churro
Bron: Papi Churro

Papi Churro

En bij het woord churros nu niet meteen gaan denken aan die vermaledijde Nutella-winkels die van die treurige slappe churros verkopen: “We’re not your average doughnut van”, zeggen de boys.

Want na twee foodtrucks en duizenden churros weten ze echt wel wat ze aan het doen zijn: “We take a lot of pride in both the brand image that we’ve created over the last few years, and the quality and presentation of the food that we produce”.

Papi Churro

Churros met Oreo

Zo worden hun churros bijvoorbeeld gemaakt van Spaanse bloem en serveren ze die met witte chocolade en stukken Oreo, salted caramel en in de smaak ‘lemon cheesecake’. Uiteraard hebben ze ook de klassieker, met kaneelsuiker.

Churros op sterrenniveau: Bij 180 Xurros in Portland eet je de goddelijkste churros van een topchef

Papi Churro zal in november openen aan het Stadhuisplein in Utrecht, in het pand waar voorheen restaurant De Burgemeester zat (Korte Minrebroederstraat 5).

Zelf churros maken?

Papi Churro: churrosrestaurant Utrecht
Bron: Papi Churro

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Duic

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.