Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

4x ideeën voor Valentijnsdag die wél leuk zijn om te doen (eten!)

Je houdt ervan of je houdt je er ver vandaan: Valentijnsdag. Aangezien ondergetekende tot de tweede categorie behoort, maar elke gelegenheid aangrijpt om de pijlen op eten te richten, kan dat ook prima met de exemplaren van cupido. Een lijstje met eetgerelateerde ideeën voor Valentijnsdag dus.

Met een disclaimer: want al deze ideeën zijn minstens zo leuk om uit te voeren zonder een vonk tussen de twee deelnemers.

Leuke dingen om te doen – en te eten – met Valentijnsdag

We hopen dat je ook zonder de dag van de liefde wel eens samen buiten de deur eet, of dat nou bij een snackbar of een sterrenrestaurant is. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de wat originele culinaire bezigheden.

Eten (maken) op Valentijnsdag

Eten verbindt, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Maar samen leren over eten – en in het beste geval, de opgedane kennis ook meteen kunnen verorberen – maakt de ervaring natuurlijk helemaal onvergetelijk. In het beste geval pas je de kennis ook de rest van je leven toe én deel je een nieuwe gezamenlijke liefde, namelijk die van koken. Dus: aan het werk, bijvoorbeeld bij een cursus pasta maken of een workshop worst draaien.

Pasta carbonara
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Naar de bios

Een bezoek aan de bios mag dan in de categorie cliché vallen; een bezoek aan Cinema Culinair doet dat allerminst. De tagline ‘See what you eat’ zegt het al: bij deze filmvertoning krijg je alles te eten wat in de film gegeten wordt. Op datzelfde moment ook nog eens. Daar is bij de programmering ook rekening mee gehouden: geen 28-gangen menu’s op sterrenniveau, maar toegankelijke exemplaren met hoog comfort-gehalte, zoals Chef en Chocolat. Boek snel je plek (of twee), want de ticketverkoop gaat hard.

Culy’s selectie van ultieme culinaire films

cheeseburger & frietjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

De keuken in

Luchtig, leuk maar meteen een goede test voor jullie relatie of vriendschap – mocht je daar behoefte aan hebben: een groots uitdagend recept aangaan. Een spektakelstuk om te delen, mits je het zonder al te veel onenigheid tot het eindresultaat redt natuurlijk. Wij denken aan een pekingeend, een flinke hoeveelheid maritozzi, of een duik in een bewerkelijke keuken zoals de Japanse, bijvoorbeeld onder begeleiding van Oof Verschuren en zijn boek Homakase.

Wijnbar parijs
Bron: Unsplash

Geen zin in dit alles? Dan adviseren we je een last-minute treinticket naar Parijs, niet omdat het de stad van de liefde is, wél omdat je je helemaal suf kunt eten bij een van deze lekkerste bakkerijen van Parijs of de dag van de romantiek weg te drinken in een van deze fijne wijnbars.

Ideeën wanneer je wél in bent voor wat roze op 14 februari:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.