Claire van de Graaff
Claire van de Graaff Culinair nieuws 22 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Alison Roman verkoopt haar zelfgemaakte tomatensaus in haar winkel in New York

Alison Roman, een van de lievelingen van Bon Appetit en de koningin van het comfort food, heeft nu een eigen winkel: First Bloom.

Maar wacht nog even met het boeken van je trip naar the Big Apple, want de winkel van Alison Roman ligt niet in downtown NYC, maar in Bloomville, ‘upstate’ New York: een gehucht met slechts een paar honderd inwoners op zo’n 3,5 uur rijden van de stad.

Culy sprak met internetsensatie Alison Roman over haar nieuwe boek: Zoet Genoeg

Pantry Store

In het pand van First Bloom, dat met z’n roodgeverfde gevel zo uit een kinderboek lijkt te komen, zat ooit Table on Ten; een geliefd restaurant dat bekend stond om zijn handgemaakte, rustieke pizza’s.

Sinds september 2023 is het in handen van Alison, die het omtoverde tot een ‘pantry store’. Met andere woorden: alles wat je in je keukenkastje zou moeten hebben, kun je kopen bij First Bloom, van gedroogde pasta, olie, azijn en sardientjes in blik tot aardappelen, uien, jams en granola.

Koop de tomatensaus van Alison Roman

Extra leuk: de comfort food-koningin verkoopt soms ook zelfgemaakte dingen in haar winkel, zoals verse tomatensaus met Calabrische chili en de semolinacake met citroen en venkel uit haar boek Sweet Enough.

En zeg nou zelf: hier wil je toch boodschappen doen?

Waar vind ik deze winkel

Even langs bij Alison? Het adres van First Bloom is 52030 Hwy 10 (op de hoek van hwy 10 and river street). 

Meer over Alison Roman:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.