Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 15 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste én lekkerste wijnbars van Parijs

Ga je niet naar Parijs voor de musea, de restaurants of de boulangeries, dan is het wel voor de wijn. Nergens anders vind je zoveel knusse barretjes met de lekkerste wijnen per glas, of per fles als je er voor wilt gaan. Vrijwel altijd ook nog ‘s vergezeld van goede happen, wat maakt dat je de hele avond niet meer van je plek hoeft te wijken. We hebben onze favoriete wijnbars voor je onder elkaar gezet.

Geen ver-van-je-bed-show concepten of gelikte Instagram pagina’s, wél knus, toegankelijk en de manier om je nieuwe favoriete wijnen te ontdekken.

Aux Deux Amis

45 Rue Oberkampf 

Sinds jaar en dag favoriet en o zo gewoon gebleven. Aux Deux Amis zou je zo voorbij lopen en dat is precies wat de wijnbar zo leuk maakt. Franse muziek op de achtergrond, mensen hangend aan de bar en een interieur waar sinds de jaren ’80 niks meer aan gedaan lijkt te zijn.

De charcuteries op het krijtbord zijn zeker het proberen waard, maar ook aan de grotere trek is gedacht. Het kleine terrasje staat ‘s avonds vaak voller dan de bar zelf, want in Parijs rookt nog wel iedereen, lijkt.

Septime la Cave

3 Rue Basfroi 

Een wijnbar van het zeer gewilde Septime en Clamato? Dat is alles wat je nodig hebt tijdens een trip naar Parijs. Septime La Cave is dan ook precies hoe je hoopt dat een wijnbar eruit ziet: houten gevel, knus interieur, overheerlijke wijnen én onvergetelijk lekkere happen voor erbij.

Bar Martin

24 Bd du Temple

Bestaat al een klein decennium maar heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot dé wijnbar voor creatief jong Parijs.  De sfeer is als een warme deken: denk bruine kroeg met krijtbord en bevlogen bediening. Totaal niet pretentieus, maar stiekem wel heel goede gerechten en natuurwijnen voor sympathieke prijzen. Plus een groot terras, wat ook niet vaak voor komt in Parijs.

Verre Volé

67 rue de Lancry

Met verschillende vestigingen sowieso de moeite waard om een bezoekje te brengen. Dat kan in de bistro/wijnshop met ontzettend lekker eten, of ga langs de wijnwinkel of de épicerie. Niet helemaal 100% officieel een wijnbar dus, maar wel gewoon een groot en goed aanbod.

La Cave Paul Bert

16 rue Paul Bert

Klein en knus en voelt daarom direct als je favoriete stamkroeg. Maar dan met een geweldig scala aan (natuur)wijnen, dat mag duidelijk zijn. Van dezelfde eigenaar als de naastgelegen Bistrot Paul Bert, die onder andere bekend staan om zijn erg lekkere oeufs mayonnaise. Prima combinatie voor een avond, denken wij zo.

La Buvette

67 Rue Saint-Maur

Zo’n typische ietwat krakkemikkige maar o-zo charmante Franse gevel: we willen niet anders. La Buvette is een low key wijnbar – met uiteraard ook hier enkele snacks – understatement -, het blijft immers Parijs.

Het bevindt zich in het gezellige 11e arrondissement. Zoals bij veel wijnbarren in Parijs geldt ook bij La Buvette: reserveren is niet mogelijk. Ga op tijd dus.

Chambre Noir

82 rue de la Folie-Mericourt 

We vallen een klein beetje in herhaling, maar worden er immers het gelukkigst van: sympathieke Franse wijnbarren met gepassioneerde eigenaren, lekker eten en een ongedwongen sfeer. Tel daar ook nog eens de kleine prijzen bij op en o ja, hadden we al gezegd dat de wijn er onvergetelijk lekker is?

> O en, katertje de volgende ochtend? Hop dan even langs bij één van deze bakkerijen in Parijs.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.