Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 11 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x roze recepten voor een volledige Valentijn-week

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dat liefde door de maag gaat, moge duidelijk zijn. Dus trekken we alles uit de (voorraad)kast met Valentijn. Roze, rood, koolhydraten en samen spaghetti eten: ja graag. Daarom: 7 x een lekker recept voor Valentijn.

Want of je nou alleen bent op de dag van de liefde, met z’n tweeën of met z’n tienen: er gaat sowieso lekker gegeten worden.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Een combi die je waarschijnlijk niet eerder hebt gegeten met Valentijn, des te meer een reden om ‘m te maken dus. Deze steak met roze (!) tahini heeft alles in zich om de dag van de liefde groots te vieren. Lang leve het bietensap die de saus haar oogverblindende kleur geeft.

steak met bietjes, roze tahini en haricots verts
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: steak met roze tahini, bietjes en haricot verts

Dinsdag

Er zijn mensen die een taart maken voor Valentijn, maar wij geven toch écht de voorkeur aan een risotto. En al helemaal in een kleur als deze. Tel er gepofte kerstomaten bij op en de extreem romige Burrata en we kunnen wel stellen dat er niks meer Valentijn-geschikt is dan een bordje van dit.

Bietenrisotto met Burrata
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: bietenrisotto met Burrata en gepofte kerstomaten

Woensdag

Op van de zenuwen dus liever goed voorbereid? Deze roze ajo blanco kun je prima een dag van tevoren maken. De heldere roze kleur en de minimalistische look van deze supersmaakvolle soep gaan gegarandeerd indruk maken. Combineer ‘m met deze roze focaccia en je Valentijnsdiner zal er één zijn voor in de boeken.

Roze ajo blanco soep voor Pasen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: roze ajo blanco

Donderdag

Door naar een Valentijn-geschikt recept dat lekker licht is, maar ook boordevol smaak én kleur zit. Zoet, fruitig, romig en fool proof. Tel daar een berg vitamines bij op en je weet: dit Valentijn recept is voor herhaling vatbaar.

Vegetarische maaltijdsalade met nectarines voor een lekker en simpel weekmenu in week 32
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt

Vrijdag

Zin in een avondje film met bijpassend diner? Ga dan voor de pizza 2.0: namelijk deze versie in de vorm van een hart. Want als liefde door de maag gaat, laat dan dan in ieder geval in een vorm zijn die past bij de gelegenheid. Cheesy (op meerdere vlakken), we weten het, maar hé dit is de dag waarop het mag.

Pizza met burrata: valentijn recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pizza met Burrata, prosciutto en gefrituurde basilicum

Zaterdag

Idealiter serveren we op Valentijn een appetijtelijke maaltijd waar je niet uren voor hebt hoeven zwoegen. Want: minder voorbereiding, meer tijd voor je bezoek.  Hebben wij even het perfecte gevalletje weinig inspanning, groots resultaat voor je uitgezocht. Knallend roze, heerlijk fris én binnen vijf minuten op tafel: hét recept voor Valentijn dus.

Pasta met romige bietjessaus, feta en dille
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pasta met romige bietjes, feta en dille 

Zondag

Op zoek naar een experience à la Lady en de Vagebond? Je zou in dit geval natuurlijk voor een klassieke spaghetti bolognese kunnen kiezen, maar waarom niet volledig in stijl op de roze toer gaan? Deze roze spaghetti is hét perfecte recept voor een waardige Valentijn-ervaring.

roze spaghetti Valentijnsdagrecept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: frisse roze spaghetti

Zin in zoete afsluiter? Dat kan met dit eenvoudige Valentijnstoetje of probeer eens deze Perzische liefdestaart. Zeker weten dat liefde door de maag gaat!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.