Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 3 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Handig: dit kun je óók allemaal grillen tussen je tosti-ijzer

Het tosti-ijzer is al lang niet meer enkel handig voor een knapperige tosti. Het multi-inzetbare apparaat kan je bijstaan bij het maken van de meest verrassende gerechten. Dit kun je namelijk ook allemaal grillen tussen je tosti-ijzer.

Ga los!

Handig: dit kun je óók allemaal grillen tussen je tosti-ijzer

Want wij houden wel van een goede keuken-hack op z’n tijd.

Quesadilla’s

Net wat sneller en makkelijker dan in een pan: bak je quesadilla’s eens in een tosti-ijzer. Je krijgt er mooie grillstrepen door en de quesadilla wordt aan beide kanten en op alle plekken gelijkmatig opgewarmd. Probeer het eens uit met deze quesadilla’s met spinazie, serranoham en bosui. Kind kan de was doen.

Crispy rice

Er zijn van die trends die regelrecht ons vaste repertoire in gaan. Met stip op nummer 1 is dat crispy rice. Wil je het grondig aanpakken, dan ben je wel even bezig. Maar voor de ongeduldigen onder ons hebben we goed nieuws: Culy’s Winnie nam de proef op de som met een wafelijzer en voilà: binnen een mum van tijd heb je deze onovertroffen crispy rice op je bord liggen. Ook met gebruik van je tosti-ijzer dus.

Crispy life hack met je wafelijzer
Bron: Winnie Verswijvel

Polenta

We houden van polenta omdat het een fijn troostrijk gerecht is, maar ook omdat het zo lekker veelzijdig is. Laat je de polenta opstijven in de koelkast, dan kun je er namelijk plakken of frieten van snijden. Deze frituur je, grill je in de oven, of – je voelt ‘m al aankomen – voorzie je van een knapperig jasje door een retourtje tosti-ijzer. Met deze tips wordt jouw polenta onovertroffen.

Gebakken aardappels

Noem ons tosti-ijzer fanaten of niet; feit is dat het apparaat een onderschatte parel is. Want wist je dat je ook de heerlijkste crispy aardappelen met hulp van je ijzeren vriend creëert? Kook ze even kort in zout water, voorzie ze van olijfolie en plet ze ertussen voor een cirspy overload.

Pizza’s

Iets wat je je hoogstwaarschijnlijk last minute pas bedenkt: hoe warm ik de pizza van gister nou het beste op? De oven, dat zou kunnen natuurlijk. Maar je kunt ‘m ook laten evolueren tot een heuse pizza-tosti door het gebruik van je tosti-ijzer. En dat is simpeler dan je denkt. Beleg ‘m eventueel nog met wat extra’s, vouw de boel dubbel en dichtduwen maar.

Pizza met 'nduja en venkel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wafels

Zin in wafels, maar geen wafelijzer in je keukenkast? Je tosti-ijzer zal je ook in dit geval verbazen. Vorm is namelijk ook niet alles, smaak vinden we toch echt belangrijker. Lees hier al onze tips hoe je het beste wafels kunt bakken zonder wafelijzer en zeker weten dat jij direct je tosti-ijzer zal afstoffen.

IJshoorntjes

Leuk om te doen en bovendien makkelijker dan je denkt: je eigen ijshoorntjes maken in een, jawel, tosti-ijzer. Dus, zin in wat extra’s in plaats van dat saaie bolletje ijs uit een bakje? Maak dan deze ijshoorntjes eens met hulp van je tosti-apparaat.

Brownies

Wellicht de meest verrassende van ‘t stel, maar wist je dat je bij acute browniebehoefte ook prima je tosti-apparaat van de plank kunt trekken? Deze verslavende zoete snack maak je in slechts 5 minuten. Waar wacht je op?

Meer hacks in de keuken:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.