Culy
Culy Dessertrecepten 9 apr 2012

Maak ijshoorntjes in je tosti-apparaat

Maak je graag vers ijs, maar koop je altijd de kant-en-klare ijshoorntjes? Stop РICECONE TIME! Wij hebben een superslimme tip ontdekt waarmee je in een handomdraai zelf ijshoorntjes kunt maken. Namelijk met behulp van je tosti-apparaat! Of panini press, contactgrill of wafelijzer.

Maak eerst het beslag (let op: dit maakt een grote hoeveelheid!).

In een kom met een garde, klop je de slagroom met de vanille tot een mousse-achtig beslag.¬†Zeef de overige ingredi√ęnten en roer ze door de room tot het een goed beslag wordt.¬†Laat het beslag 30 minuten in een kom rusten.

En dan…

Verwarm je tosti-ijzer of grill. Spray de bovenkant en onderkant in met bakspray of een beetje (smaakloze) plantaardige olie.

Doe een klodder beslag (ongeveer een eetlepel) op het ijzer en sluit het deksel. Na ongeveer een minuutje is het een mooi wafelplakje.

Daarna moet je snel handelen: haal met handschoenen of een theedoek (want: HEET!) het wafeltje eruit en rol het snel over een zelfgeknipte cone vorm of iets anders kegelvormig; bijvoorbeeld een trechter. Leg ze daarna op een bord of bakblik.

Ice-cream-cone-batter-on-grill-490Make-your-own-ice-cream-cones-panini-press-490Make-your-own-ice-cream-cones-step-1-490Make-your-own-ice-cream-cones-step-2-490Make-your-own-ice-cream-cones-step-3-490

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Maak ijshoorntjes in je tosti-apparaat
Sluiten