Culy
Culy Dessertrecepten 9 april 2012

Maak ijshoorntjes in je tosti-apparaat

Maak je graag vers ijs, maar koop je altijd de kant-en-klare ijshoorntjes? Stop – ICECONE TIME! Wij hebben een superslimme tip ontdekt waarmee je in een handomdraai zelf ijshoorntjes kunt maken. Namelijk met behulp van je tosti-apparaat! Of panini press, contactgrill of wafelijzer.

Maak eerst het beslag (let op: dit maakt een grote hoeveelheid!).

In een kom met een garde, klop je de slagroom met de vanille tot een mousse-achtig beslag. Zeef de overige ingrediënten en roer ze door de room tot het een goed beslag wordt. Laat het beslag 30 minuten in een kom rusten.

En dan…

Verwarm je tosti-ijzer of grill. Spray de bovenkant en onderkant in met bakspray of een beetje (smaakloze) plantaardige olie.

Doe een klodder beslag (ongeveer een eetlepel) op het ijzer en sluit het deksel. Na ongeveer een minuutje is het een mooi wafelplakje.

Daarna moet je snel handelen: haal met handschoenen of een theedoek (want: HEET!) het wafeltje eruit en rol het snel over een zelfgeknipte cone vorm of iets anders kegelvormig; bijvoorbeeld een trechter. Leg ze daarna op een bord of bakblik.

Ice-cream-cone-batter-on-grill-490Make-your-own-ice-cream-cones-panini-press-490Make-your-own-ice-cream-cones-step-1-490Make-your-own-ice-cream-cones-step-2-490Make-your-own-ice-cream-cones-step-3-490

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Maak ijshoorntjes in je tosti-apparaat
Sluiten