Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 15 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Lifehack: dit kun je allemaal met aardappelpureepoeder uit een pakje

Aardappelpureepoeder uit een pakje? Ook wij zouden er onze neus voor ophalen, ware het niet dat het een veelzijdig ingrediënt is voor de meest uiteenlopende gerechten. De lekkerste aardappelpuree komt nog altijd van echte piepers, maar dat je deze dingen allemaal kunt maken met aardappelpureepoeder uit een pakje is toch wel behoorlijk handig.

Doe er dus vooral je voordeel mee (en puristen doe even een blinddoek om).

1. Pannenkoeken

Ben jij team hartige pannenkoeken? Aardappelpureepoeder wordt de nieuwste aanwinst in je vriendenkring. Door het poeder te mengen met bloem, melk, zout en smaakmakers naar keuze ontstaat een dik beslag. Zo eentje waar je dus van die dikke aardappelpannenkoeken mee kunt maken. Doe jezelf een plezier en mik daar ook nog wat guacamole, bacon en een gepocheerd ei op. Een goed recept voor pannenkoeken met aardappelpureepoeder vind je hier.

2. Gnocchi

Zelf gnocchi maken? Bespaar jezelf tijd en werp aardappelpureepoeder in de strijd. Afgekoeld en gemixt met een eitje, bloem en zout creëer je een makkelijk deeg dat zich perfect in kleine balletjes laat rollen. Salie-botersausje erbij en je vergeet op slag al je zorgen. Neem dit recept van Food52 voor gnocchi van instant aardappelpuree erbij voor de juiste hoeveelheden.

3. Maak er knapperig deegjasje mee

Of je nou een deegjasje wil maken voor vis, uienringen of drumsticks: aardappelpureepoeder is een geweldig wapen in de strijd. Sterker nog: het zou zomaar eens de sleutel zijn voor de begeerlijke crunch die zo’n gefrituurd laagje hoort te hebben. Hier zie je de werkwijze voor onion rings, hier voor fish sticks en hier die voor kip.

4. Blini

Als Nigella Lawson zegt dat aardappelpureepoeder zich perfect leent voor blini-achtige creaties, dan geloof je haar op haar woord en dan maak je die dingen vervolgens braaf. Want zien die dingen er nou niet geweldig uit? Zeker wel, al helemaal met een dot zure room, dille en (haring)kaviaar. De werkwijze heeft Nigella uitgeschreven op haar site.

5. Wafels

Bij Blinqueen in Amsterdam ontdekten we laatst een aardappelwafel met avocado, gepocheerde eieren en gravad lax. Naar het recept van de queen hebben we het raden, al zijn we behoorlijk zeker dat aardappelwafels ook heel goed gemaakt kunnen worden met instant aardappelpureepoeder. En ja hoor: na even zoeken vonden we op Delish een recept dat ons vermoeden heeft bevestigd.

6. Brood

Tot slot leent aardappelpureepoeder zich ook nog eens goed als ingrediënt voor zelfgemaakt brood. Het resultaat is boterzacht aardappelbrood dat qua textuur te vergelijken is met brioche. Sexy hè? Vinden wij nou ook.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.