Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Eieren 29 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Roerei met kokosdukkah uit ‘Boter, botten, zout’

Een goed idee voor roerei met een twist: maak ‘m met kokosdukkah! Dit lekkere recept komt uit het nieuwe boek ‘Boter, botten, zout’ van Nicole Pisani. Een fantastische kookbijbel die wij de laatste weken standaard opengeslagen in de keuken hebben liggen.

Nicole Pisani is chef-kok en werkte eerder bij NOPI – het restaurant van Yotam Ottolenghi – en The Modern Pantry in Londen. Ze geeft nu leiding aan een schoolkeuken en educatieprogramma in Londen. Boter, botten, zout is haar tweede boek, waarin ze laat zien hoe deze 3 basiselementen samen garant staan voor heel veel lekkere recepten. Denk aan een knapperige kippenhuidsalade met zeewiermayo, een OctoDog of zeeduivelstaart met vijfkruidenboter. Hieronder delen we Nicole’s recept voor roerei met kokosdukkah.

Nicole: “Eieren horen voor mij bij de essentie van eten. Roerei met alleen een beetje zout is zo eenvoudig en lekker. Je moet goed klutsen, flink wat boter gebruiken en de pan van het vuur halen voordat het roerei klaar is, blijven roeren en het ei laten afgaren in de restwarmte. Op die manier is het roerei altijd zacht en vormt het een perfect ontbijt.”

Roerei met kokosdukkah uit Boter, botten, zout

Roerei met kokosdukkah

Maak eerst de kokosdukkah. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng alle ingrediënten in een kom en verdeel gelijkmatig over een bakplaat. Rooster 2 tot 3 minuten in de oven.

Haal uit de oven en doe de geroosterde noten en zaden in een keukenmachine. Pulseer steeds een paar seconden, tot alles grofgehakt is. Dit recept is voor een grote hoeveelheid, dus bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje.

Verhit voor het roerei een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de boter toe. Breek intussen de eieren in een mengkom en kluts flink. Voeg een flinke snuf zeezout toe en klop de crème fraîche of de melk erdoor.

Voeg het eimengsel toe als de pan goed heet is en de boter gesmolten is. Roer met een spatel snel door de eieren zodat ze gaar worden en luchtig blijven. Haal de pan van het vuur als het roerei voor driekwart gaar is; het gaart door in de restwarmte, wat ook wel ‘nagaren’ wordt genoemd.

Serveer direct in kommen en bestrooi met 1 eetlepel kokosdukkah en slablaadjes. Eet eventueel met een snee geroosterd zuurdesembrood en boter.

Boter, botten, zout van Nicole Pisani

Boter, botten, zout van Nicole Pisani ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 24,95 

Meer lekkere ontbijt recepten met eieren:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.