Redactie
Redactie Lunch 28 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Roerei met Hollandse garnalen

Vrijdag visdag! Een nieuwe Fishy Friday van Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales. Vandaag maakt hij een fijn ontbijt- of lunchgerecht: roerei met Hollandse garnalen.

Pel de garnalen: druk de kop voorzichtig in de staart, draai de staart. Haal de lege schil eraf. Aan de andere kant, druk op de kop en draai. Haal de andere lege schil eraf.

Tip: gepelde garnalen zijn ook in de supermarkt of bij de visboer verkrijgbaar, alleen zijn die vaak al een tijd geleden gepeld en er zijn vaak toevoegingen gedaan om de garnalen ‘vers’ te houden. Het verschil proef je!

Open de eieren in een kom. Voeg de melk toe en breng op smaak met wat peper en zout. Gebruik een vork om de eieren voor een paar seconden te mixen.

Warm boter op in een koekenpan en als het gesmolten is, voeg de eieren toe. Roer continu, met een houten lepel, maar roer langzaam.

Als de eieren bijna klaar zijn voeg je de garnalen toe. De garnalen zijn voorgekookt, dus hoeven ze alleen opgewarmd te worden. Blijf roeren terwijl je de bieslook toevoegt. Als het ei klaar is, serveer met toast.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.