Redactie
Redactie Inspiratie 9 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Creatieve & gezonde snacks voor kinderen

Kleintjes aan fruit of groenten krijgen wil nog wel eens lastig zijn, maar niet met deze creatieve snacks voor kinderen. 

Hieronder vind je foto’s met inspiratie, maar eerst nog een paar tips:

Werk met kleur

Het is zo simpel, maar het werkt echt. Niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen geldt dat mooie kleuren een gerecht gelijk een stuk aantrekkelijker maken. Werk dus met verschillende kleuren, ook al gaat het alleen om oranje worteltjes en roze radijsjes.

Speelse vormpjes

Als je een lunchtrommeltje inricht kan het ook helpen om speelse vormen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan cupcakevormpjes en eierdopjes. Zo voorkom je dat smaken in elkaar over lopen en het ziet er gelijk een stuk leuker uit.

Houd het vrolijk

Je hoeft niet overal een gezicht of dier van te maken, maar houd het vooral vrolijk. Dit kan met de eerder genoemde kleuren, maar ook door een plakje kaas of komkommer in de vorm van een ster te snijden.

Maak je eigen smeersels

Geef je je kids liever geen pindakaas van de super of andere kant-en-klare smeersels? Maak dan je eigen notenboter of tapenade! Zo weet je precies wat er wel of niet in gaat en waarschijnlijk vinden ze het even lekker.

Meer inspiratie voor snacks voor kinderen

Wil je meer inhoudelijke tips? Kijk dan op Smulpaapje.nl, waar blogger en tevens moeder Susan boordevol lunchtrommel-inspiratie plaatst.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.