Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 12 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Van aubergine tot puntpaprika: waar kun je allemaal schnitzels van maken?

De échte, originele Wienerschnitzel wordt gemaakt van mager kalfsvlees. Daarnaast worden schnitzels ook vaak bereid met varkensvlees of kip. Maar tegenwoordig experimenteren chefs ook met andere ingrediënten om schnitzels van te maken, van vis tot vlees tot vega. Laat je inspireren.

Hiervan kun je allemaal schnitzels maken

1. Puntpaprika

Ottolenghi bedacht voor zijn laatste boek Flavour een geniaal recept voor schnitzels van rode puntpaprika met nori en Marie Rosesaus (een soort Britse cocktailsaus). Willen we. Nu.

2. Aubergine

In feite zou je ‘t schnitzels kunnen noemen, deze krokante aubergines met chipotlesaus en yoghurt die we namaakten nadat we een soortgelijk gerecht proefden bij het Amsterdamse NAZKA. En zo lekker dat dat is: niet normaal.

Krokante aubergines met chipotlesaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Koolrabi

Op Pinterest vonden we allerlei toffe recepten voor schnitzels van koolrabi. Daarmee worden praktisch twee van onze grote liefdes gecombineerd: koolrabi’s en schnitzels. Wát een goed idee.

4. Vis

De Vlaamse Jeroen Meus laat in zijn programma Dagelijkse Kost zien hoe ook vis zich uitstekend leent tot het maken van schnitzels. Zo maak hij schnitzels van steenbolk (een Noordzeevis) en van wijting. Lekkerrr.

5. Knolselderij

Wanneer je knolselderij langzaam laat garen en in schijven snijdt, kun je ze heel makkelijk paneren en frituren tot schnitzels. En wij zeggen: doen. Want de verfijnde, nootachtige smaak van knolselderij is ongeëvenaard.

6. Lamsvlees

Schnitzels van lamsvlees, het is eens wat anders. In het Amerikaanse restaurant Oquirrh serveren ze het met crème fraîche, mosterd en bosbessenjam. Wij gaan graag de uitdaging aan om dit binnenkort eens na te maken, doe je mee? Dit recept van Food & Wine zal je op weg helpen.

7. Tofu

Tofu is hot! Je maakt er mapo tofu, Peking tofu of vegetarische tofukoekjes met geurige munt-sojadip mee, maar ook schnitzels. Omdat tofu zo makkelijk in schijven te snijden is, zijn tofuschnitzels perfect om vegan katsu sando’s mee te maken. Tofu sando it is!

Meer inspiratie?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.