Alrik de Jong
Alrik de Jong Recepten 19 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Vegetarische tofukoekjes met geurige munt-sojadip

Tofu, you either love it or you hate it. Maar een goede bereiding van de tofu is wel key om er een smakelijke maaltijd mee te maken. Gelukkig komt dat met dit recept voor tofukoekjes met munt-dip uit het kookboek Holy Happy Belly van Bianca Fabrie en Simone van Rees helemaal goed.

Wat we er net niet bij zeiden is dat dit kookboek vol staat met Ayurvedische recepten. Dat betekent: recepten volgens de traditionele Indiase geneeswijze. Bij Ayurveda draait alles om balans, dus ook die van je spijsvertering. Tofu kan zwaar verteerbaar zijn, maar de kruiden in het recept helpen daarbij. De munt in de dip werkt dan weer verkoelend.

Afijn, let’s tofu away!

Bron: Holy Happy Belly

Zo maak je tofukoekjes met munt-sojadip

Snij de tofu in plakken en prak ze fijn met een vork. Snij de selderijblaadjes zo fijn mogelijk.

Meng de tofu met de selderij en de andere ingrediënten. Maak er balletjes van 5-6 cm van en druk ze een beetje plat.

Verhit 2 eetlepels kokosolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de koekjes in 5 minuten op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snij voor de dip de blaadjes munt fijn. Meng met de rest van de ingrediënten door elkaar.

Serveer de koekjes met de dip. Extra tip: de koekjes zijn lekker met rijst en roergebakken groenten erbij!

Holy Happy Belly
Bron: Holy Happy Belly

Holy Happy Belly van Bianca Fabrie (Uitgeverij Snor) is nú te koop voor €21,99.

Ook lekker met tofu

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.