Claire van de Graaff
Claire van de Graaff Inspiratie 9 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk, romantisch weekmenu voor 12 t/m 18 februari

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. En omdat het veel leuker is om elke dag lief te zijn tegen elkaar dan alleen op Valentijnsdag, een weekmenu vol romantiek.

Maandag

Alles wat uit Italië komt, is bij voorbaat al romantisch. En als het dan ook nog roze is… Is het een perfecte start van ons romantische weekmenu. Deze bietenrisotto ticks all the boxes, en is ook nog eens verdomde lekker (want: inc. burrata). Bring on the loooooove.

> Naar het recept: Bietenrisotto met Burrata en gepofte kerstomaten

Bietenrisotto met Burrata
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Deze biangbiang noedels uit de Chinese provincie Shaanxi zijn niet voor de tere zieltjes, want ze zitten niet zuinig in de peper – zowel chili als Szechuanpeper. Ze staan bovendien in 10 minuten op tafel, en daarna heb je gegarandeerd een hete avond.

> Naar het recept: snelle ‘biangbiang noodles’ (noedels in pittige olie)

Biang biang noodles
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

Als je in je leven nog maar één pastarecept wilt maken, laat het dan deze uit The Bear zijn (en dat zeggen we niet alleen vanwege Carmy). Geen moeilijke ingrediënten of technieken, wel een paar tips & tricks voor héél veel smaak. En eet ‘m dan samen van één bord, naar elkaar toe slurpend á la Lady & de Vagebond.

> Naar het recept: de ultieme spaghetti met tomatensaus

Klassieke spaghetti met tomatensaus uit The Bear
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy Nancy van Batenburg voor Culy

Donderdag

Samen kluiven = real love. Dit recept van comfortfoodkoningin (en forever idol) Alison Roman uit haar boek Lekker Thuis (in het Engels: Dining In) is bijna obsceen lekker: gebraden kip, mét ansjovisboter en – hou je vast – kippenvetcroutons. Hallo hee.

> Naar het recept: kip met ansjovisboter

Kip met ansjovisboter
Bron: Lekker Thuis Lekker Thuis

Vrijdag

Zo, vanavond hebben we wel een movie-night verdiend, toch? Deze pizza is een uitstekend excuus om voor de tweede keer deze week burrata te eten. De prosciutto kun je eventueel vervangen door ansjovis of olijven, voor een vegaversie. Eet ‘m onder een dekentje bij je favoriete romcom.

> Naar het recept: pizza met burrata, prosciutto en gefrituurde basilicum

Pizza met burrata: valentijn recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Weekend! Dat betekent: uitpakken geblazen. Duik vandaag gezellig samen de keuken in voor een indrukwekkend diner van spitskool met beurre rouge. Beurre rouge, oftewel ‘rode boter’ is een klassieke, rijke botersaus op basis van rode wijn. Kun je tijdens het koken meteen vast een glaasje inschenken.

> Naar het recept: Spitskool rôti met beurre rouge

spitskool rôti met beurre rouge van Crisp
Bron: Crisp Crisp

Zondag

We sluiten ons romantische weekmenu af met Gourmetten, hot-potten, fonduen – wij houden ervan als je aan tafel nog een beetje mag spelen met je eten. Fonduen brengt ons mentaal instant naar romantische sneeuwlandschappen. Open haard aan, glaasje wijn erbij, dopen maar.

> Naar het recept: Heerlijke kaasfondue met seizoensgroenten

kaasfondue in restaurant
Bron: Angela Pham via Unsplash

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.