Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Culinair nieuws 11 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit weten we tot nu toe over het nieuwe seizoen van The Bear

Er zijn maar weinig dingen die op de Culy redactie zó vaak ter sprake zijn gekomen als de culinaire tv-serie The Bear. Afgelopen jaar namen we een kijkje in het leven van Carmy en zijn Italiaanse broodjeszaak en nu komt er (zeer spoedig) een nieuw seizoen. Je begrijpt: blijer kun je ons niet krijgen. We gingen daarom alvast op zoek naar interessante wendingen en feitjes over seizoen 2 van The Bear.

En dat belooft nu al véél goeds.

Wat is The Bear?

Mocht je niet weten waar we ‘t over hebben: The Bear was afgelopen jaar dé hitserie bij veel foodies. De serie speelt zich af in restaurant ‘The Beef’ waar Carmy (Jeremy Allen White) de scepter zwaait. Hij was chef bij een sterrenzaak, maar als zijn broer overlijdt, erft hij diens broodjeshuis én alle chaos die daarbij hoort.

Hij belandt in een situatie waar elke persoon rechtsomkeert zou maken, maar Carmy gaat het aan. Voor zijn broer. Het team wordt met de dag beter en aan het einde van het seizoen zit er zelfs een beetje dat familiegevoel in. Stukje bij beetje gaat het beter met het restaurant en de mensen die er werken en begint Carmy het zelfs leuk te vinden.

The Bear telt acht afleveringen die je stuk voor stuk op het puntje van je stoel laten zitten. Je kijkt The Bear via Disney+.

Seizoen 2 van The Bear

Toen we hoorden dat er een tweede seizoen in de maak was, konden we op de Culy redactie ons geluk niet op. Want hoe seizoen één was geëindigd, daar konden we bijna niet van slapen. Gelukkig komt er een vervolg op de belevenissen van Carmy en zijn team.

En dat vervolg dat gaat in een ietwat ander jasje zitten. Zo komen er meer verhaallijnen in de serie en krijgen we ook een kijkje in de privélevens van de andere mensen in de keuken. Daarnaast sluit restaurant ‘The Beef,’ ondergaat het een restyling en heropent het later als ‘The Bear.’

Het keukenteam krijgt trainingen om bepaalde gerechten nóg beter te bereiden en de kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast ligt de focus dit seizoen vooral op de hospitality kant van de horeca en het aan elkaar denken en voor elkaar zorgen. Zal het team van Carmy dan uiteindelijk toch een échte horecafamilie worden?

Releasedatum van seizoen 2 van The Bear

Het tweede seizoen van The Bear is vanaf 22 juni in Amerika te zien op Disney+. In Nederland moeten we iets langer wachten en kunnen we vanaf 19 juli plat voor de buis.

Ben je op zoek naar nog meer culinaire tv-series of films? The Menu is een culinaire thriller over een restaurant, maar ben je meer op zoek naar een documentaire over het leven van een chef? Kijk dan The Mind of a Chef op Netflix.  

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.