Rosa Bertram
Rosa Bertram Groningen 9 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Restaurants in Groningen: hier wil je eten in het hoge Noorden

Wij trekken graag naar het hoge Noorden van Nederland en al helemaal als het gaat om verfijnd eten. Benieuwd wat voor lekkers je in Groningen kan vinden? Culy ging op zoek naar de beste culinaire hotspots in Groningen!

Op zoek naar dé must visit restaurants in Groningen? We hebben de lekkerste restaurants in Groningen voor je op een rijtje gezet, zodat jij alleen nog maar hoeft te kiezen.

Mr. Mofongo

Bij restaurant Mr. Mofongo in Groningen proef je bijzondere rumsoorten, nip je aan een échte Tiki-cocktail én eet je van de exotische menukaart. Hier reizen we met liefde voor naar het Noorden af!

Er is een indoor houtskoolgrill waar vlees op wordt bereid. Maar je kunt ook ceviche, carpaccio met een twist (denk aan Marokkaanse citroen, ganzenlever en balsamico), Mofongo’s beroemde spareribs of gegrilde vis met gremolata bestellen.

Eigenaar Patrick Beijk reisde in de jaren ’90 naar de Caribbean en ontmoette ene Mr. Mofongo. Ze raakten aan de praat en deelden een grote kan Mojito. Ze hielden contact en Mr. Mofongo reisde zelfs af naar Groningen waar ze later samen besloten het grand-café en restaurant te openen. Met de liefde voor reizen als uitgangspunt.

Adres Mr. Mofongo:

Oude Boteringestraat 26
9712 GJ Groningen

gronigen

Restaurant Anat

Bij Anat in Groningen word je helemaal gelukkig. Aan het prachtige, groene park ligt het gezellige eettentje. Daarnaast is al het eten en drinken is hier vegan, dus vrij van vlees, vis, ei, zuivel en kaas! Het eten is er heerlijk. Naast ontbijten en lunchen kun je hier ook eten afhalen. Ideaal voor op je werk of voor een picknick in het park.

Het menu verschilt van vaste gerechte tot steeds weer nieuwe daghappen zoals spinaziesoep met mango tot aan salades (bijvoorbeeld met bloedsinaasappel, rode biet en balsamicodressing), chili sin carne, vegan curry’s en poké bowls.

Anat verkoopt ook lekkere sapjes en heerlijke zoetigheid. Bijvoorbeeld een smoothiebowl met een slowjuice en voor de zoetekauw staat hier de hele dag door allerlei lekkers klaar: muffins, truffels, taarten en cakes die allemaal veganistisch zijn.

Adres Anat:

Verlengde Grachtstraat 1
9717 GD Groningen

Anat

Restaurant Feel Good

Ook in Groningen wordt de focus op gezond eten steeds groter. Bij Feel Good kan je terecht voor heerlijke én gezonde salades, sapjes, broodjes en zoetigheden. Alle producten zijn waar mogelijk lokaal verkregen en seizoensgebonden, wel zo fijn om te weten!

Daarnaast voegt Feel Good nul geraffineerde suikers toe. Je kan hier dus met een gerust hart genieten van al het lekkers zoals een goed vullend sapje van groenten of fruit (of een combinatie), yoghurt met granola en zelfs speltpannenkoeken met ‘een grote berg fruit’.

Adres Feel Good:

Oude Kijk in Het Jatstraat 29
9712 EB Groningen

Feel Good

Restaurant Voilà

Voilà is een typisch Frans restaurant met de sfeer van een heuse bistro, en adembenemend goede gerechten. Het menu staat vast, dus zelf kiezen is niet mogelijk, maar een beetje verrassing op zijn tijd is juist leuk, vinden wij!

Dagelijks wordt er één vast 5-gangenmenu (€ 38,50), geïnspireerd door verse biologische seizoensproducten uit de omgeving van Groningen. Vlees en groente van lokale boerderijen, maar ook eerlijk gevangen Hollandse vis en schaal- en schelpdieren staan op het menu.

Het restaurant zelf is lekker open; zo zijn de keuken en de bar goed zichtbaar en kun je zien hoe de gerechten en drankjes bereid worden. Daarnaast is er een supergezellig terras, extra fijn tijdens deze zomerse dagen!

Adres Voilà:

W.A. Scholtenstraat 39
9711 XB Groningen

Voila-Groningen

De beste restaurants vind je op Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.