Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 9 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste restaurants in Nijmegen: hier moet je een keer zijn geweest

Nijmegen mag dan wel niet de hoofdstad zijn van Gelderland, maar wat ons betreft wél de gezelligste stad. Van de Grote Markt tot het voormalige Honigcomplex; overal vind je wel leuke cafeetjes en andere hotspots. Bij deze restaurants in Nijmegen moet je zijn als je ‘s avonds uit eten wilt!

6 keer restaurants in Nijmegen:

Restaurant De Meesterproef

De Meesterproef is één van de restaurants in de voormalige Honigfabriek. Het pand, de plek waar vroeger fabrieksmatig eten uit de keuken kwam, is nu omgetoverd tot een gezellige plek waar je in industriële omgeving kunt genieten van ambachtelijke gerechten. Ook bij De Meesterproef wordt bijvoorbeeld zo veel mogelijk zelfgemaakt, zelfs de worst en de gerookte vis.

>> Uit eten in Nijmegen: De Meesterproef

Het adres van De Meesterproef in Nijmegen
Waalbandijk 14
6541 AJ Nijmegen

Tati uit eten in Nijmegen
Bron: Tati

Restaurant Tati

Liever vega(n) eten? Bij het gezellige café Tati in Nijmegen vind je, naast geweldige gebak, ook lunch en diner. Behalve voor heel veel plantaardige gerechten, kun je er terecht voor bijvoorbeeld een patatje rendang of visburger. Neem plaats in het kleurrijke interieur en speel nog een spelletje achteraf.

Het adres van Tati in Nijmegen
Koolemans Beynenstraat 80
6521 EW Nijmegen

MUNT saladebar uit eten in Nijmegen
Bron: MUNT

MUNT saladebar

Voor vegetarisch eten, maar ook voor allerlei andere salades, ben je ook aan het goede adres bij MUNT. Daar maken ze gezonde salades van de beste biologische ingrediënten – lekker hipster, ja. Je kunt ervoor kiezen om een salade van de kaart te nemen, maar ook je eigen gerecht samenstellen behoort tot de mogelijkheden. Voor ieder wat wils!

>> Uit eten in Nijmegen: MUNT saladebar

Het adres van MUNT saladebar in Nijmegen
In de Betouwstraat 28
6511 GD Nijmegen

Bistro Flores uit eten in Nijmegen
Bron: Bistro Flores

Bistro Flores

Bij Bistro Flores kookt men het liefst ‘van kop tot staart en van het bot tot op het bord’. Je kunt er dus heerlijk mals vlees bestellen, maar ook  verse vissen en zeedieren. Het restaurant importeert zo veel mogelijk lokaal en seizoensgebonden, en ook de wijn is vrijwel altijd natuurlijk. We like!

Het adres van Bistro Flores in Nijmegen
Kelfkensbos 43
6511 TB Nijmegen

De Firma uit eten in Nijmegen
Bron: NSMBL

Restaurant De Firma

Gezellig samen uit eten? Restaurant De Firma serveert vooral wereldse gerechten die je met meerdere mensen kunt delen (maar iets voor jezelf bestellen kan natuurlijk ook). Het restaurant is geïnspireerd op de laid back restaurants van Kaapstad en Sydney, en dat merk je ook in de sfeer!

Het adres van De Firma in Nijmegen
Lage markt 47
6511 VK Nijmegen

Hobbema uit eten in Nijmegen
Bron: Hobbema

Restaurant Hobbema

Hobbema is een gezellig eetcafé in (de Hobbemastraat in) Nijmegen waar je niet alleen terecht kunt voor een lunch of borrel, maar ook voor een betaalbaar diner. De kaart met verrassende gerechten wisselt om de drie weken, maar de geliefde steak tartare en bouilabaisse blijven er altijd.

>> Uit eten in Nijmegen: Hobbema

Het adres van Hobbema in Nijmegen
Hobbemastraat 2
6521 LJ Nijmegen

De lekkerste restaurants in Nederland

Voor een lekker avondje tafelen, ben je bij Culy aan het juiste adres. We vertellen je ales over de leukste plekken in elke stad in Nederland. Lees bijvoorbeeld over de leukste wijnbars in Rotterdam waar je ook kunt eten of check de beste wijnbars in Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.