Redactie
Redactie Inspiratie 22 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Het geheim achter elke goede ceviche: tijgermelk

Inmiddels weten we wel dat de Zuid-Amerikaanse keuken, en met name die van Peru, razend populair is. De ceviche slaat ons om de orenย en ook tijgermelk wordt steeds bekender. Wij vertellen er meer over.ย 

Tijgermelk?!

Tijgermelk is naast vis onontbeerlijk in een goede ceviche. Zie het als de basis voor de smaak van het gerecht. En nee, dat heeft niets met tijgers te maken.

In principe bestaat de โ€˜melkโ€™ uit een mix vanย limoensap, uienringen, chilipeper, zout en peper, maar zoals verwachtย heeft elke chef zijn eigen methode en samenstelling. Daarbij wordt natuurlijk ook nog gekeken naar welke vis wordt gebruikt, want ook die smaken kunnen onderling sterk verschillen.

Van gember tot appel

Zo zijn er chefs die koriander, gember en Peruaanse limo-pepers gebruiken als basis, maar ook appel (om zo de smaak van limoen of citroen beter tot zโ€™n recht te laten komen), melk, selderij en knoflook.

Belangrijk is dat je niet tรฉ veel smaken combineert. Ook ontstaat er een verschil in smaak wanneer je de ingrediรซnten fijnhakt, grofhakt of juist met de vijzel tot een pasta maakt.

Benieuwd hoe je eenย killerย ceviche maakt, met welke ingrediรซnten en welke vissoorten je het best kunt gebruiken? Check dit artikel voor tips & tricks.ย 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nรณg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox ๐Ÿฅ˜

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.