Redactie
Redactie Inspiratie 20 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Hier eet je de lekkerste vegan taart in Amsterdam

Taart maakt het leven gewoon een beetje leuker, dat kan niemand ontkennen. En ben je op zoek naar een lekker stuk vegan taart, dan val je nu met je neus in de boter. Eh, kokosolie. Ons zusje Bedrock zocht en bezocht namelijk dé hotspots voor de lekkerste vegan taart in Amsterdam!

Spirit Amsterdam

In dit vegetarische buffetrestaurant aan de Czaar Peterstraat, heb je genoeg keuze als je (een keer) vegan wilt eten. De vitrine is bovendien gevuld met het overheerlijkste plantaardige gebak, dat je met een lekker kopje koffie of thee kunt opeten op de relaxte banken – of aan de lange leestafel terwijl je op je laptop werkt.

De koffie-karameltaart is een enorme aanrader, net als de vegan citroenmeringuetaart. En fun fact: Bedrock’s redacteur Maaike bakt deze heerlijke taart!

Koffie ende Koeck

Zoek je een kleinere, knussere plek om taart te eten, dan is Koffie ende Koeck dé plek waar je moet zijn. Het zaakje ligt tegenover de Westergasfabriek en ze hebben heel (héél) fijne taart. Er is geen vast menu, dus je wordt altijd verrast. Het mooie is bovendien dat alles plantaardig is, dus je hoeft nooit iets na te vragen of op te letten als veganist. Ook het interieur is zo duurzaam mogelijk ingericht – denk aan recyclede stoelen en ecologische krijtverf. We like!

The Dutch Weed Burger Joint

Deze plek in Oud-West is vooral de thuisbasis van de populaire weed burger (sea weed, dus zeewier), die je vast wel eens op festivals bent tegengekomen. Maar ook hier hebben ze geweldige vegan taart en zelfs plantaardige tompouce. De brownie hier kunnen we echt aanraden! Het motto van TDWB is ‘serving positive change’, dus je voelt je meteen goed bij het eten van die brownie.

 

SLA

Natuurlijk mag SLA, de saladebar-keten van Bedrock’s Nina Pierson, niet in dit rijtje ontbreken. SLA heeft verschillende vestigingen in Amsterdam. Hier vind je naast lekkere, voedzame salades ook ook de beste taartjes. De kaart verandert met de seizoenen mee – wel zo duurzaam. Bovendien is het vegan gebak ook vaak raw, dus je bent dan automatisch heel gezond bezig. En als je voor de raw cherry & chocolate cheesecake kiest, zit je sowieso goed.

Coffee Company

Je kent deze populaire koffieketen vast wel, en ook in Amsterdam is de CC overal te vinden. Goed nieuws als je vegan eet, want sinds juli kun je hier gewoon een vegan cheesecake bestellen. Ze zijn nog aan het testen of hij aanslaat, vandaar dat er vier vestigingen zijn geselecteerd waar de taart verkrijgbaar is. Onder andere in de Wibautstraat en op het Javaplein scoor je zo’n plantaardige cheesecake. 

Ook hebben ze een vegan pumpkin walnut loaf bij de Coffee Company, en die is Heel. Erg. Goed. Voor bij je haver-latte bijvoorbeeld.

Vegabond

Deze lunchroom annex vegan supermarkt is gelegen aan de prachtige Leliegracht, in hartje Amsterdam. Ook voor je sweet cravings kun je hier prima terecht – denk aan donuts, bananenbrood en rauwe worteltaartjes. Bij het fijne plekje bij het raam kun je genieten van je taart én het uitzicht op onze prachtige hoofdstad. En in de vegan supermarkt kan je dus ook nog van alles meenemen voor thuis.

Dophert

Aan de Spaarndammerstraat vind je één van de leukste vegan restaurants van Amsterdam: Dophert. Naast enorme milkshakes, clubsandwiches en pannenkoeken vind je hier ook fijne gebakjes. Alle taart is huisgemaakt en het aanbod is wisselend. De peanutbutter brownie is in ieder geval een taart die je geproefd moet hebben!

Genoeg keus dus als je lekkere vegan taart wilt eten! En mocht je je nou afvragen of we al die taart die we aanraden, ook écht zelf hebben geproefd: het antwoord is ja. Hé, je bent vegan of je bent het niet.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.