Redactie
Redactie Inspiratie 23 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

De 5 tofste restaurants met dakterras van Nederland

Op een zwoele zomeravond tot ‘s avonds laat cocktails drinken op een terras met uitzicht over de wijde omgeving: wie wil dat nu niet? Gelukkig krijgt ons kikkerlandje steeds meer toffe dakterrassen en wij verzamelden de leukste. 

Canvas – Amsterdam

Jarenlang was Canvas op de zevende hét dakterras van Amsterdam. In het oude Volkskrant-gebouw aan de Wibautstraat was het hier ‘s zomers goed toeven en gelukkig kan dat – weliswaar in een nieuw jasje – nog steeds.

Met de komst van het Volkshotel heeft Canvas een nieuw interieur en omgeving gekregen, maar is ze nog wel gevestigd op de iconische zevende etage. Het terras is nog net zo knus en ook het uitzicht even mooi.

Canvas
Wibautstraat 150, Amsterdam

Restaurant Momento – Arnhem

Momento in Arnhem is een gigantische zaak, mét prachtig dakterras met uitzicht over de stad. Het doel is dat iedereen zichzelf kan zijn en de gerechten komen van over de hele wereld.

De sfeer van het terras is erg relaxt, met grote picknicktafels en in de zomer gaat de barbecue aan. Laat je overigens niet afschrikken

Restaurant Momento
Oude Oeverstraat 98, Arnhem

The Suicide Club – Rotterdam

Op het dak van Het Groothandelsgebouw in Rotterdam (vlak naast het Centraal station) vind je The Suicide Club. De naam klinkt wat luguber, maar vrees niet: het heeft daar niks mee te maken.

De sfeer is gebaseerd op New York en is dan ook wat chiquer dan bij de andere terrassen in deze lijst. Nip aan cocktails terwijl je kijkt naar de haven of geniet van lekkere hapjes om te delen.

The Suicide Club
Stationsplein 45, Rotterdam

Bron: Facebook

Scheutenterras – Cabillaud – Venlo

In Venlo vind je restaurant Cabillaud en het bijbehorende schitterende Scheutenterras, met prachtig uitzicht over Venlo.

In de keuken wordt op hoog niveau gekookt, maar naast een avondlang dineren kan je hier ook gewoon genieten van een kopje thee of glas wijn.

Scheutenterras, Venlo
Oude Markt 30

Nemo – Amsterdam

Tot slot nog een terras in Amsterdam, want dat van wetenschapsmuseum Nemo mag natuurlijk niet ontbreken. Het is het grootste dakterras van Amsterdam en meer dan alleen plek voor een hapje en drankje.

Geheel in de stijl van het museum kun je ontdekkingen doen over de zon, wind en water, maar ook duurzame energie. Daarbij is er de tentoonstelling Energetica én uitzicht over het centrum van Amsterdam. Wat wil je nog meer?

Nemo
Oosterdok 2, Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.