Redactie
Redactie Inspiratie 18 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… poké bowls bij Poké Perfect

Hipper dan hip: de poké bowl. In Rotterdam vind je nu restaurant Poké Bowl, in Amsterdam zit sinds kort Poké Perfect. Culy ging er een kommetje halen.

Even een kleine uitleg: poké heeft niets met Pokémon te maken, maar is een van oorsprong Hawaïaans gerecht van rauwe blokjes vis met allerhande smaakmakers.

Het woord betekent officieel ‘snijden’, maar is inmiddels uitgegroeid tot de culinaire trots van het eiland en zie je ook steeds vaker poké bowls (poké op rijst).

 

Inmiddels is poké de oceaan overgestoken en is na L.A. ook Nederland in de ban geraakt van dit heerlijke gerecht. Zo maakten ook wij onze eigen poké bowl en het duurde dan ook niet lang totdat de eerste poké restaurants de deuren zouden openen.

Culy ontdekt Poké Perfect

Poké Perfect zit in een smal pandje aan de Prinsengracht, vlak achter het Leidseplein. De zaak is opgericht door Gerrit Jan en Quinta Witzel, twee jonge ondernemers.

Het principe werkt zoals bij SLA: je kiest één van de voorgestelde poké bowls, of je stelt er zelf een samen. De ‘kommen’ komen in twee maten: regular (vanaf € 9,80) en large (€ 11,70). Wij aten de regular maat als lunch en konden dat al bijna niet op; bestel dus zeker niet teveel…

De basis is simpel: kleverige sushi-rijst. Deze bleek perfect gegaard en lekker zacht. Culy’s Monique koos voor The Witzel: met zalm, avocado, komkommer, lente-ui, sesamzaadjes en een ponzu-saus. Ze voegde nog edamame boontjes toe.

Culy’s Emma ging voor de Sriracha Spicy Tuna, met ahi tonijn, avocado, ingemaakte worteltjes, edamame, sesamzaadjes, lente-ui, tempura crunchies en een heel licht pittige Sriracha-mayo.

Daarnaast zijn er nog talloze andere opties: van krokante tofu tot aan kip, maar ook zalm met mango of garnalen met basilicum. Je kunt je bowl zo gevuld maken als je zelf wilt.

We vinden de smaken helemaal top en de bowls zijn goed gevuld; ze zijn zeker niet zuinig met de toppings. De enige ‘opmerking’ is dat de kommen enorm zijn, maar wie wordt daar nu verdrietig van?

Goed nieuws voor luilakken: je kunt in Amsterdam ook de poké bowls bestellen via Deliveroo, Foodora en UberEATS.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.