Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 24 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Pulled pork lover? Deze ingrediënten kun je ook ‘pullen’ (voor die heerlijke draadjestextuur)

Krijg jij ook water in je mond als je denkt aan een broodje met pulled pork? Die heerlijke ingetrokken smaken, draadjestextuur en smeuïgheid staan diep in ons geheugen gegrift. We hopen die ook snel weer te kunnen halen bij een toffe foodtruck op een festival. Maar tot die tijd gaan we onszelf verwennen met alles wat je nog meer kunt ‘pullen’ en kun je thuis flink aan de slag.

Pulled pork move over, hier komen de andere (ook vega!) ingrediënten die je uit elkaar kunt trekken (pullen)…

De lekkerste pulled (ingrediënten) op een rijtje

1. Pulled salmon

Je kunt zeggen dat pulled alleen maar is om ingrediënten uit elkaar te trekken, maar laten we duidelijk zijn, dat is zeker niet geval. Er hoort (vinden wij) een langdurig rooster- of garingsproces met een marinade of rub aan vooraf te gaan zodat je die perfecte smaak krijgt en het liefst vanzelf uit elkaar valt. Gelukkig hoef je daar bij zalm niet heel lang op te wachten, met bijzonder lekker resultaat. Deze pulled salmon met Srirachasaus, komijn, limoen en tijm van Sweetpaulmag heeft ons zeker geïnspireerd voor een nieuw recept. Wacht maar af!

2. Pulled chicken

Langzaam geroosterde kip met die kíck ass marinade is toch wel echt een goede tweede, naast de pulled pork. Er zijn manieren om pulled chicken snel klaar te maken zoals deze wel heel gemakkelijke van thenovicechefblog uit de oven, maar vergeet ook zeker niet de slowcooker, die perfect is om van alles heel rustig te laten sudderen. Op Culy kun je een fantastisch recept vinden voor een slowcooker pulled chicken die je daarna in een wrap stopt. Erg lekker!

Alles wat je wilt weten over kipfilet koken (voor pulled chicken!)

3. Pulled oats

Pulled oats heeft haar naam te danken aan het feit dat ze gemaakt zijn van haver in plaats van soja. Je kunt deze al kant en klaar pulled kopen en vervolgens maak je ze nog lekkerder met de meest uiteenlopende smaakmakers die je maar kunt bedenken! Je zult merken, dat deze vega-variant bijna niet van de vleesvariant te onderscheiden is. Probeer het maar eens, wij zijn in ieder geval fan, helemaal na deze cola(!)burger met pulled oats.

Vegetarische dan dan noodles
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: pittige dan dan noodles met pulled oats

4. Pulled beef

Suddervlees is eigenlijk de voorloper van pulled beef, als je die lang genoeg laat sudderen, valt hij vanzelf uit elkaar, net zoals een goede rendang. Verschil met pulled beef is voornamelijk dat hij niet in een jus suddert, maar in een marinade, die hierdoor helemaal dik, plakkerig en goddelijk met het vlees mengt. Jammie!

Culy Homemade: pulled beef taco’s uit de slowcooker

5. Pulled jackfruit

Toen jackfruit zijn intrede deed in Nederland, stonden velen staand te juichen op hun stoel. Deze vrucht is namelijk een perfecte vegan vervanger voor pulled pork. Vooral degene uit blik (die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen), neemt perfect de smaken over van de smaakmakers en ook de draadjestextuur is geweldig. Deze vrucht hoort standaard in jouw voorraadkast.

Pulled jackfruit recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Naar recept: Culy Homemade: taco’s met pulled jackfruit en chipotle

Wil je toch liever pulled pork?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.