Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 23 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x op een simpele manier kennismaken met de veelzijdige smaken van miso

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we die in het teken van miso. Deze overheerlijke pasta met een echte umami-smaak is multi-inzetbaar en kan toegepast worden in gerechten van over de hele wereld en op een simpele manier.

Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Dat klinkt niet bijster lekker, maar deze bonenpasta gaat je verrassen. Een kleine toevoeging van de miso zorgt ervoor dat ieder gerecht intenser en rijker smaakt. Wij zijn fan, jij na deze week ook!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Spruitjes in combinatie met sushirijst, kabeljauw en wasabimayonaise, dat klinkt al goed. Maar je zult verbaasd staan over de toevoeging van de miso en hoe die dit gerecht net die extra boost geeft. Begin de week goed en laat je verrassen.

Spruitjes met miso
Bron:

> Naar recept: Culy Homemade: spruitjes met miso, kabeljauw en wasabi-mayo

Dinsdag

Op de dinsdag een snel gerecht, met maar 5 ingrediënten, veel groente en die geniale miso smaak? Sla deze biefstuk met miso en geroerbakte groente snel op en je hebt altijd in no time een topmaaltijd op het menu staan.

Biefstuk met miso
Bron: Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

> Naar recept: Biefstuk met miso en geroerbakte groente (met maar 5 ingrediënten!)

Woensdag

Citrus en miso zijn goede vrienden van elkaar en je ziet ze dan ook vaak samen in gerechten. Het friszure in combinatie met die diepe smaak maakt dat ze perfect samen passen in een dressing. Deze broccolisalade met miso-sinaasappeldressing is dan ook echt superfijn en lekker.

Broccoli salade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing

Donderdag

Dat zalm en spinazie bij elkaar passen dat weten we allemaal wel, maar door de toevoeging van misoboter wordt dit trio misschien nog wel aantrekkelijker. En dan ook nog binnen 25 minuten op tafel!

Zalm met misoboter
Bron: Mijn Japanse Keuken van Stevan Paul

> Naar recept: Japanse zalm met misoboter, spinazie & knoflook

Vrijdag

Vrijdag is de perfecte dag om jezelf eens flink te verwennen met deze miso aubergine pizza. Een ongekend lekkere pizza die je eens in je leven geprobeerd moet hebben. Een beetje van ons en een beetje van Euro Pizza, maar de combi is gé-wel-dig.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: miso aubergine pizza (try it!)

Zaterdag

Pompoensoep kun je op heel veel manieren maken. Maar deze pompoensoep met miso is toch wel onze nieuwe favoriet. Een heel eenvoudig soepje, maar met een verslavend lekkere smaak.

Pompoensoep met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

Op zondag gaan we natuurlijk ook nog aan de bak met miso, want zelfs in zoete gerechten laat hij zich heel goed inpassen. Deze cheesecake is zo lekker dat je er ‘s nachts nog van gaat dromen. Gegarandeerd!

miso cheesecake
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: ovenschotel van Arabische kip met geroosterde wortels

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.