Redactie
Redactie Diner 15 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pulled pork flautas (gebakken tortilla’s)

Een heerlijk vrijdagavond-maaltje om gezellig met vrienden van te genieten: pulled pork flautas. Flautas zijn gevulde Mexicaanse tortilla’s die daarna krokant gebakken worden.

We maken deze flautas met de tortilla’s én tomatensalsa. Je kunt de tortilla’s vullen met vlees wat je nog over hebt van de vorige dag. Denk aan geplukte kip, draadjesvlees uit een stoof, of zoals wij vandaag doen: met left over pulled pork!

Het recept

Verhit een flinke laag plantaardige olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie, in een brede pan met dikke bodem. Je gaat de flautas hier straks in bakken; een soort half frituren.

Tip: De olie moet ongeveer 190 graden zijn; dit kun je meten met een thermometer, maar je kunt ook een klein stukje tortilla erin laten vallen; als de olie er zachtjes omheen bubbelt, is het goed. Zorg dat je olie zeker niet té heet is, dan verbranden de flautas.

En dan…

Verwarm de tortilla’s heel kort in de magnetron zodat ze wat zachter worden. Meng het vlees wat je nog over hebt, bijvoorbeeld pulled pork, kip of stoofvlees, met de helft van de salsa.

Vul de tortilla’s met vlees (niet té veel) en rol strak op. Leg ze met de vouw naar beneden in de hete olie (afhankelijk van je koekenpan kun je er 2 tot 4 tegelijk bakken).

Frituur ze ongeveer 5 tot 8 minuten in de olie en draai ze regelmatig om. Als de flautas goudbruin zijn, laat je ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer de flautas met de overgebleven salsa en, als je van pittig houdt, met wat Tabasco of een andere hete saus.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.