Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Supermoon Bakehouse in NYC maakt de meest waanzinnige croissants

Sommige mensen vinden dat je geen fratsen uit moet halen met de croissant. Die is immers goddelijk zoals ‘ie is. Wij weten nog niet in welk kamp we zitten, maar bij Supermoon Bakehouse in New York lappen ze alle croissant-regels in ieder geval aan hun laars. Deze hotspot maakt de meest waanzinnige croissants en we moeten toegeven: onze nieuwsgierigheid is gewekt.

Knettergek

A bunch of weirdoughs noemen ze zichzelf, bij patisserie Supermoon Bakehouse. Bonuspunten voor de humor! Onlangs opende hun eerste filiaal in New York. Goed om te weten: ze zijn een zusje van Mr Holmes Bakehouse in San Francisco en Los Angeles. Die ken je nog van de crossushi.

Wat ze hier doen: odes brengen aan de croissant, de donut en koffie. En hadden we al gezegd dat ze knettergek zijn? Knettergek op croissants, donuts en koffie met name. En dus bakken ze de meest waanzinnige creaties op het gebied van patisserie, zetten ze hele goede koffie en krijg je je treats mee in een glanzende, zilveren gebaksdoos. Hashtag omdat het kan.

Supermoon Bakehouse
Bron: Supermoon Bakehouse

Croissant met meringue

Die croissants: daar moeten we het even over hebben. Die zijn er in verschillende soorten. Allereerst zijn er de bi-color croissants, die een kleurtje hebben gekregen. Dan de twice-baked croissants en tot slot nog de hartige croissants.

Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld aan een Ferrero Rocher-croissant, gevuld met hazelnotenpraliné en ganache van pure chocolade, gedoopt in meringue, gebrand met een brûlee-brander en afgemaakt met cacao. Of wat dacht je van een roze lychee-bessen croissant of een exemplaar met frambozen en witte chocolade, afgemaakt met chocoladeschotsen erbovenop?

Bovendien vinden ze de ham-kaas croissant hier opnieuw uit, met dikke plakken ham, Goudse kaas, Cheddar, béchamelsaus en knapperige stukjes kaas.

Supermoon Bakehouse ham-kaas croissant

Calorieën: wat zijn dat?

Donuts vind je hier ook bij de vleet, in smaken als mokkabutterscotch, pindakaas & jam en salted caramel met chocolade.

En mocht je nog een gaatje vrij hebben in je maag: Supermoon Bakehouse bakt ook nog eens een gemeen lekkere cruffin. Da’s een kruising tussen een croissant en een muffin. Op naar New York en rollend weer naar huis, zeggen wij.

Je vindt Supermoon Bakehouse aan 120 Rivington Street in New York.

Supermoon Bakehouse

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.