Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze patissier uit San Francisco bakt vierkante croissants!

De patissier van Baker Doe in San Francisco is geobsedeerd door croissants. Wie niet, zouden we eigenlijk willen zeggen, maar deze knappe bakker maakt de meest waanzinnige versies van onze favoriete Franse snack. Meest opvallend: vierkante croissants!

Ze boffen maar, in San Francisco

Wie het precies is die achter de naam Baker Doe schuilgaat, blijft een mysterie. Maar je kunt hem/haar wel een bericht sturen op Facebook als je een bestelling croissants wil ontvangen. Die bezorgt Baker Doe op aanvraag in San Francisco. Elke zondag. In kleine hoeveelheden: het bakken gebeurt één keer per week.

Elke vrijdag maakt Baker Doe het nieuwe menu van die week bekend op Facebook. Het meest opvallend zijn misschien wel de vierkante croissants, want ja, die vorm! Daarvoor gebruikt de patissier een vierkante vorm uit Hong Kong.

vierkante croissants
Bron: Baker Doe

Vierkante croissants

De vierkante croissants zijn er in één smaak. Ze worden gevuld met room van ube (een soort Paarse zoete aardappel) en horchata, met een chip erbovenop en gepofte rijst.

Wil je ‘t nog veel gekker hebben qua smaken? Ga dan voor de croissants in de herkenbare croissant-vorm. Die maakt Baker Doe bijvoorbeeld met zoet-zoute dooier van eendenei, chocoladeroom, chocoladeglazuur, cacao en chocolade knettersuiker. Yes: dat allemaal, in één croissant. Of wat dacht je van kokos-pandan of amandel & kumquat?

Volg Baker Doe op Instagram voor meer croissant-inspiratie óf check de Facebook-pagina.

vierkante croissants
vierkante croissants Baker Doe

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.