Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze ‘crossushi’ (croissants gevuld met sushi) zijn een hit in Amerika

Bij Mr. Holmes Bakehouse in Amerika vinden ze een naturel croissantje maar zo-zo. En dus blazen ze de klassieke Franse creatie in hun bakkerij graag nieuw leven in. Hun meest aparte creatie is de crossushi: een cross-over tussen een croissant en sushi. Eh, wat?

We moeten eerlijk bekennen: we hadden zo onze bedenkingen toen we deze opmerkelijke snack enige tijd geleden over ons beeldscherm voorbij zagen fietsen. Toch blijken de crossushi’s van Mr. Holmes Bakehouse niet aan te slepen. En is het een officiële hit.

Crossushi

Het is weer een aanvulling op het rijtje van cronuts en andere hybrides uit de wereld van de patisserie. Zelf noemen ze hun creatie de California Croissant: een verwijzing naar de eetcultuur van Californië, waar sushi razend populair is.

Maar wat is het precies, die crossushi? Een croissantje wordt gevuld met wasabi, een stukje nori, ingemaakte gember en Noorse gerookte zalm. Daarna wordt het bestrooid met zout, sesamzaad en kleine stukjes zeewier voordat het de oven in gaat. Je eet de crossushi door ‘m in de sojasaus te dippen.

crossushi California Croissant
Bron: Mr. Holmes Bakehouse

Suikercoma

Gaat de California Croissant je toch iets te ver? Dan maakt Mr. Holmes Bakehouse ook nog andere croissants, die er bijzonder knap uitzien. Zo scoor je hier een matcha-croissant met gifgroen exterieur en de churro-croissant, gevuld met dulce de leche-room en kaneelsuiker on top.

En er is nog veel meer om van in een suikercoma te geraken. Bij Mr. Holmes zijn ze namelijk ook rechtmatige eigenaar van de cruffin. Je raadt het al: een kruising tussen een croissant en een muffin…

Mr. Holmes Bakehouse heeft twee filialen in Los Angeles, één in San Francisco en in Seoul.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.