Culy Homemade: snelle en makkelijke Affogato Trifle (vanille-ijs met koffie en cantuccini)

Affogato kennen we natuurlijk als die goddelijke combo tussen romig vanille-ijs en loeihete, sterke espresso. In dit recept doen we daar letterlijk nog een schepje bovenop door ook wat gehakte cantuccini toe te voegen: die goddelijke Italiaanse amandelkoekjes. Affogato Trifle it is!

Cantuccini (of biscotti) lenen zich uitstekend voor dit recept omdat ze zo hard en crunchy zijn. De warme koffie maakt de koekjes dan iets zachter, zonder dat ze helemaal uit elkaar vallen. Als je geen cantuccini kunt vinden, kies dan gewoon voor de koekjes die jij lekker vindt. Wij vermoeden dat dit toetje bijvoorbeeld ook erg lekker is met Café noir-koekjes, Bastogne of chocolade American cookies.

> Meer snelle toetjes? Deze 20 makkelijke toetjes staan binnen 10 minuten op tafel

Affogato trifle
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de Affogato Trifle

Zet 4 dessertglaasjes klaar. Doe in elk glaasje een eetlepel van de koekjes met een bolletje vanille-ijs. Herhaal zodat je in elk glaasje 4 lagen hebt.

Giet bij elk glaasje een shot verse espresso en maak af met de verse slagroom en een snuf kaneel (doe dit vlak voor het serveren).

Geniet!

Meer zomerse recepten met ijs?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle en makkelijke Affogato Trifle (vanille-ijs met koffie en cantuccini)
Sluiten