Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 4 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: Jamaicaanse jerk chicken (pittig gekruid en gegrild tot perfectie)

Volgens de redactie is het een van de lekkerste manieren om kip te bereiden op de barbecue: Jamaicaanse jerk chicken. Pittig gekruid en  gegrild tot perfectie. Dit is een recept om blij van te worden!

De kip wordt op smaak gebracht door een marinade met bosui, gember, tijm en natuurlijk hete pepers. We gebruiken daarvoor scotch bonnet. Maar je kunt ook madame-jeanettepeper gebruiken. In het recept voegen we 4 pepers toe, want we willen de kip net zo pittig als de Jamaicanen ‘m eten. Houd je niet zo van pittig, maar wil je wel de aroma van de peper hebben? Gebruik dan maar twee pepers en verwijder de zaadjes!

Geen fan van spicy eten? Met deze tips kun je het wél aan

Begin altijd ruim op tijd met het maken van Jerk Chicken, want dit gerecht moet minimaal 12 uur marineren. Het liefst 36 uur, want daarmee krijg je een smaakexplosie van jewelste.

Jamaicaanse jerk chicken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Culy Basics: rum punch (Jamaicaanse punch uit een kan)

Jamaicaanse jerk chicken maken

  1. Voeg de scotch bonnet pepers, bosuien, knoflook, gember, tijm, pimentkorrels, nootmuskaat, zout en peper toe aan een blender of keukenmachine. Voeg ook donkerbruine basterdsuiker, sojasaus en olie toe en meng het geheel tot een gladde massa.
  2. Smeer de kip in met de jerk marinade en plaats de marinade ook onder de huid van de kip. Laat de kip minimaal 12 uur marineren in de koelkast.
  3. Haal de jerk chicken uit de koelkast en breng op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  4. Voor de oven: Leg de kippenbouten met de huid naar beneden op een bakplaat. Zet in de oven en bak 30 minuten. Haal de kip uit de oven en draai om, zodat de huid naar boven wijst. Zet terug in de oven en bak nog eens 30 minuten.
  5. Voor de barbecue: zet de grill of barbecue aan en verwarm tot 165 graden. Zorg dat de helft van het kolenrooster leeg is of plaats een heat-deflector. Leg de kippenbouten met de velkant naar beneden op het rooster. Grill tot de kip mooi bruin kleurt en draai daarna om. Verplaats vervolgens naar het deel zonder kolen en laat 50 minuten verder garen. Leg het daarna weer op de kant met de kolen, met het vel naar benden. Zo krijg je een extra knapperige korst.
  6. Serveer de jerk chicken met extra bosui en partjes limoen.
Jamaicaanse jerk chicken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer uit het Caribische gebied:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.