Redactie
Redactie Dessertrecepten 29 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

De ultieme Portugese gebakjes: pastéis de nata

Sesu heeft de prachtige blog SESU chops vol fijne gerechten uit alle werelddelen. Vandaag deelt ze een heerlijk recept voor de ultieme Portugese gebakjes: pastéis de nata.

Verwarm de over voor op 200 graden.

Vet een 6 kleine muffinvormpjes in met boter. Steek rondjes met een doorsnee van ongeveer 10 cm uit de pakjes bladerdeeg. Rol de rondjes iets dunner uit met een deegroller. Bekleed de vormpjes met het deeg en zet de vormpjes daarna in de koelkast terwijl je de custard maakt.

Zet een steelpan op laag vuur en roer de suiker, maizena en eidooiers totdat het een romig mengsel is. Haal van het vuur en roer beetje bij beetje de melk door het eiermengsel. Zet terug op het vuur, blijf goed roeren totdat het kookt. Laat twee minuten zachtjes doorkoken totdat het een dikke vla is geworden. Roer de citroenrasp erdoor. Laat een paar minuten afkoelen.

Haal de muffinvormpjes uit de koelkast en schenk de iets afgekoelde, maar nog wel warme custard erin. Schuif in de oven en laat 15-20 minuten bakken. Er dienen bruine, gebrande plekken op de custard te komen, maar let goed op dat je de pastéis de nata niet helemaal zwart blakert.

Haal de pastéis de nata uit de oven en laat 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze er daarna uit en bestooi met wat poedersuiker en kaneel. Serveer warm.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.