Alles wat je moet weten over Indomie (+ de lekkerste hacks)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2Fdionysius-samuel-HOlVMTCWOuk-unsplash.jpg)
Indomie – bamisoep voor intimi – is al vanaf kleins af aan één van onze favoriete snacks (vooral na schooltijd). Niets gaat er boven een dampende kop hartige noedels (het liefst in kip- of mie goreng-smaak) op z’n tijd, als tussendoortje. Of zelfs als avondeten, want met een eitje en wat groenten kun je je bamisoep makkelijk uitbouwen tot een maaltijd. Wist je dat Indomie over de hele wereld op unieke manieren wordt gegeten?
Indomie wereldwijd
Indomie is een merk van instant noodles dat in 1972 werd gelanceerd door de Indonesische gigant Indofood. Het merk is vernoemd naar ‘Indo’ (van Indonesië) en ‘mie’, wat in het Indonesisch ‘noedels‘ betekent. Indomie is vooral bekend om zijn smaakvolle kruidenmixen en de eenvoud van bereiding: binnen drie minuten heb je een complete maaltijd op tafel.
Hoewel het merk zijn oorsprong vindt in Indonesië, zijn de noedels inmiddels wereldwijd geliefd. De bekendste smaak is Mi Goreng, wat letterlijk ‘gebakken noedels’ betekent. Andere populaire smaken zijn: chicken en vegetable. In Nigeria is Indomie zelfs zo populair dat het een bekende streetfoodsnack is geworden, daar eten ze het vaak met een groenteomelet on the side.
De populairste Indomie-hacks
Op TikTok en Instagram zie je de meest creatieve manieren om Indomie te bereiden. Eén van de populairste hacks is het Indomie omelet. Dit is het recept:
Ingrediënten:
- 1 pakje Indomie Mi Goreng
- 2 eieren
- Een scheutje melk
- 1 kleine ui, fijngesneden
- Je favoriete vlees (bijv. kip, gehakt of vegetarische variant)
- Tomatensaus
Bereiding:
- Kook de Indomie Mi Goreng volgens de instructies op de verpakking.
- Bereid het vlees op de manier die jij lekker vindt. Denk aan bakken, grillen of wokken.
- Fruit de ui tot deze goudbruin is. Voeg vervolgens het vlees en de ui toe aan de gekookte noedels en zet apart.
- Kluts de eieren samen met een scheutje melk en giet dit in een koekenpan.
- Roer de eieren lichtjes door terwijl ze bakken, zodat ze mooi luchtig blijven.
- Leg, voordat het ei volledig gestold is, de noedels met het vlees op één kant van de omelet.
- Vouw de omelet dicht en laat nog een minuutje bakken.
- Serveer met een beetje tomatensaus. Eet smakelijk!
@indomienederland Make an Indomie noodle omelet with me😍 #indomie #indomienederland #noodles #ramen #omelette #noodleomelette #fyp
Op zoek naar meer inspiratie?
Ben je fan van deze Indomie-hack? Probeer dan ook eens:
- Indomie Carbonara: maak de noedels klaar en voeg een romige saus van room, Parmezaanse kaas en spekjes toe.
- Spicy Indomie Stir Fry: roerbak de noedels met verse groenten, een snufje chilivlokken en een scheutje sojasaus.
- Indomie Spring Rolls: vul loempiavellen met Indomie, groenten en kip. Even frituren en je hebt een knapperige snack.
- Indomie crunchy pancakes: kook de noedels drie minuten, breng op smaak met het poeder en frituur het tot knapperige pannenkoekjes. Serveer met siracha en bosui.
Meer over instant noodles en ramen:
- De makkelijkste ramen ooit (met instant noodles en mayonaise)
- Alles over shin ramyun: de razend populaire Koreaanse instant ramen
- Dit is waarom je instant noodles voortaan in melk wil koken (voor extra romigheid)