Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 15 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

3 x dit kun je óók doen met een pakje instant noedels

Hoewel we bij Culy liever zo min mogelijk koken uit pakjes en zakjes zijn er van die pakjes en zakjes die toch behoorlijk onweerstaanbaar zijn. We doelen dan vooral op pakjes instant noedels. Het ultieme studentenfood, de redder in nood, het voorraadkast-product bij uitstek. Zin in wat inspiratie? Wij laten je drie dingen zien die je óók kunt doen met dat pakje instant noedels.

3 dingen die je óók kunt doen met een pakje instant noedels

Je kunt die noedels gewoon koken zoals beschreven op het pakje natuurlijk. Maar je kunt er óók een keer wat anders mee doen. Hieronder drie keer toffe inspiratie met zo’n pakje!

1. Gebruik de noedels maar voeg je eigen smaakmakers toe

Die kleine zakjes met poeders en sausjes bij je instant noedels: wat zit daar nou eigenlijk in? Nou ja, geur- en smaakstoffen vooral. Niet het allerbeste onder de zon. Onze tip: gooi ze weg en breng de noedels op smaak met je eigen smaakmakers. Met een lepeltje XO-saus en een scheut oestersaus van goede kwaliteit bijvoorbeeld, ben je al een heel end.

Als je dan ook nog andere lekkere ingrediënten toevoegt, zoals een zachtgekookt eitje, verse kruiden, een restje vlees of wat (gedroogde) paddenstoelen, eet je als een koning.

> Check ook: zo maak je instant noodles instant veel lekkerder

2. Maak gebakken rijst met instant noedels

Aan het begin van de lockdown werd dit ons go-to voorraadkast-gerecht: gebakken rijst met instant noodles. Je gebruikt een beker instant noedels, waar meestal al wat gevriesdroogde groenten inzitten. Meng de noedels met wat water en bak ze mee met wat gekookte rijst en een losgeklopt eitje. Het resultaat is gebakken rijst die echt verrassend lekker is, zeker voor een snelle hap.

Het werd zelfs zo’n grote trend in Japan, dat Nissin – de grootste leverancier van instant noodles – bekendmaakte dat ze binnenkort pakjes kant-en-klare gebakken rijst zullen produceren.

Gebakken rijst met instant noodles
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

3. Maak romige ramen carbonara (zoals op TikTok)

Hebben we ook nog een instant ramen hack die onlangs viral ging op – hoe kan het ook anders – TikTok. Theresa (op Instagram bekend als @teekaeatz) deelde een trend uit Japan die volgens haar praktisch ‘ramen carbonara’ is.

Het enige dat je nodig hebt (naast je pakje instant ramen), zijn drie ingrediënten: Kewpie mayonaise (!), knoflook en een ei. Je kookt de noodles en mengt ondertussen het ei met de Kewpie mayo en een geraspte teen knoflook. Daar gaat dan het zakje poeder uit de verpakking instant noedels bij en de gekookte noodles met het kookvocht.

Klinkt misschien een beetje gek, mayonaise toevoegen aan je instant noedels, maar het schijnt een populaire truc te zijn onder gevangenen. Niet dat dat dan heel overtuigend is, maar hee: don’t knock it till you’ve tried it!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.