Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 14 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je instant noodles voortaan in melk wil koken (voor extra romigheid)

We hebben er al vaak over geschreven: instant noodles zijn een geniale uitvinding. En nope, daarmee vertegenwoordigen we echt niet alleen de studenten onder ons, ook professionele chefs zweren bij de magie van zo’n pakje. Instant noodles zijn immers niet alleen handig kant-en-klaar voer, met een beetje creativiteit tover je ze ook nog ‘ns om tot een volwaardige maaltijd.

En wat dat betreft zijn we laatst op een toffe truc gestuit. De bottom-line? Voortaan wil je je instant noodles standaard in melk koken, geloof ons maar.

Zo maak je instant noodles instant veel lekkerder

Romig, romiger, romigst

Want waar je normaalgesproken bijna op automatische piloot die waterkoker aanzet, loont het toch écht om in plaats daarvan een beetje melk op te warmen in een steelpannetje. Verwarm de melk in dat geval tot ‘ie zachtjes begint te pruttelen. Schik er vervolgens je instant noodles in en gebruik chopsticks om de noodles uit elkaar te halen.

Zijn ze eenmaal gekookt? Schep ze over naar een kom en roer er de smaakmakers door. Het resultaat zijn romige, smeuïge noodles die bijna doen denken aan de melkachtige bouillon die je kent van een kom ramen. En voel je de behoefte om je noodles verder aan te kleden? Doen. Dit is het moment om een restje buikspek, kimchi, wat vers gesnipperde bosui en een sojasaus-eitje toe te voegen. Bedank ons later voor de tip.

Temper die hitte

Trouwens: niet alleen zorgt melk voor extra romige noodles, ‘t brengt nog een ander voordeel met zich mee. Melk verzacht namelijk de hitte die bij bepaalde zakje instant noodles nogal onuitstaanbaar is. Heb je zo’n pakje extreem pittige noodles gescoord en vrees je het ergste? Door melk te gebruiken zal je die hitte voor een stuk temperen.

En tot slot: drink je om welke reden dan ook geen koemelk? Ook met kokosmelk (uit blik) of plantaardige melk (zoals ongezoete sojamelk) kun je de truc toepassen.

Meer met instant noodles:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.