Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 7 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Hotspot: Napata is het eerste (!) Sudanese restaurant van Nederland

In het midden van ons land vinden we de altijd-bruisende, hippe stad Utrecht. Wij komen hier graag om op zoek te gaan naar de leukste nieuwe restaurants, en onlangs is er een geweldige hotspot toegevoegd aan ons lijstje: Restaurant Napata is het eerste Sudanese restaurant van Nederland!

Nieuwsgierig naar wat de Sudanese keuken allemaal te bieden heeft? Lees dan vooral even mee!

Het verhaal achter restaurant Napata

Misschien nog wel meer bijzonder dan het restaurant zelf, is het verhaal achter de oprichters van dit restaurant. De twee eigenaren van restaurant Napata, genaamd Abdel en Ranya, vluchtten namelijk vanwege de oorlog in Sudan zo’n twaalf jaar geleden naar Nederland. Inmiddels hebben ze samen met hun drie kinderen een nieuw leven kunnen opbouwen in Utrecht en hebben ze onlangs het eerste Sudanese restaurant van Nederland geopend. Hiermee hebben ze zelfs de “Beste Nieuwkomer Spotlight Awards” (een stichting die inspirerende verhalen deelt over nieuwkomers in Nederland) in de categorie ‘food’ gewonnen!

6 x nieuwe restaurants in Utrecht waar je nú naartoe wilt

Lunchen of dineren bij Napata

Bij restaurant Napata kun je terecht voor zowel lunch als diner. Goed om te weten: al hun gerechten zijn volledig halal.

De specialiteit van Abdel en Ranya? Hun verse, zelfgemaakte falafel! Je eet deze op een broodje (€ 6,49), in een salade (€ 7,49) of met rijst (€ 7,49). Ook serveren ze tijdens de lunch verschillende andere broodjes, waaronder een broodje met aubergine (€ 6,49) en met Egyptische tuinbonen (€ 5,99).

Zin in een kop koffie met wat lekkers? Ook hiervoor kun je bij Napata terecht: ze hebben namelijk de verse worteltaart (€ 2,99) van Piece of Freek.

Enorme schaal

Maar misschien nog wel leuker is het diner op zaterdag bij restaurant Napata. Abdel en Ranya omschrijven de Sudanese keuken als ‘rijk aan smaak en gastvrijheid’ en hun doel is dan ook om gasten kennis te laten maken met hun specialiteiten. Tijdens het diner kun je dan ook kiezen voor een dinner plate voor twee of vier personen (€ 37,99-€ 69,49). Je wordt dan verrast met een enorme schaal vol met de lekkerste Sudanese gerechtjes. Handig: dit is ook vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij te bestellen!

restaurant napata diner
Bron: Napata Restaurant

Het adres van Napata

Restaurant Napata is gelegen op een industrieterrein een stukje buiten het centrum van Utrecht. Toch is het écht de moeite waard om hier een keer langs te komen en zelf de unieke sfeer en smaken te beleven die Abdel en Ranya te bieden hebben. Want één ding is zeker: je gaat nergens zulke lekkere falafel eten als hier!

Napata in Utrecht

Euclideslaan 60
3584 BN Utrecht

Check de website voor de actuele openingstijden en meer informatie.

Echt goed Thais eten kan in een dorpje in Limburg bij Reua Thai

restaurant napata
Bron: Napata Restaurant

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.