Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Echt goed Thais eten kan in een dorpje in Limburg bij Reua Thai

Restaurants waar je de echte authentieke Thaise gerechten kunt vinden, zijn spaarzaam in Nederland. Het is goed zoeken tussen de vele vaak op de massa-aangepaste menukaarten. Maar bij chef Pattama Simons krijg je het échte Thaise eten geserveerd. En dat gebeurt bij Reua Thai, een restaurant in Nuth, een Limburgs dorp.

Op klassieke wijze, met de beste ingrediënten denkbaar.

Echt goed Thais eten kan in een dorpje in Limburg bij Reua Thai

Als Hassnae Bouazza van NRC gerechten bestempelt als ‘het beste Thaise eten dat ik in Nederland at’, dan weten we: Reua Thai is er eentje die we in de gaten moeten houden.

Thaise keuken

Chef Pattama Simons leerde koken van haar vader, waarbij slow-cooking en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten belangrijk zijn: met zorg voor details en liefde voor het product dus. Combineer dit met typisch en lokale Thaise ingrediënten en je hebt het signatuur van de keuken van Reua Thai.

Ingrediënten uit eigen tuin

De hoofdingrediënten zijn lokaler dan lokaal: Simons en haar team verbouwen namelijk zelf groenten, bloemen, fruit en kruiden in een eigen tuin op steenworp afstand van het restaurant. En zelfs voor Thaise begrippen noemt Simons haar gerechten authentiek: zo neemt een goede curry maar liefst tien uur in beslag en is er niets van enige haast terug te vinden in een bereiding.

Direct uit Thailand

Hoe een gepassioneerde Thaise chef in een dorpje in Limburg terecht komt? Door de liefde. Haar man en mede-eigenaar van Reua Thai komt uit het Limburgse Nuth. Wel gaat de chef-kok met enige regelmaat terug naar Thailand, op zoek naar ingrediënten die alleen daar te vinden zijn.

Reua Thai
Bron: Reua Thai

Het menu

Op het menu vinden we dan ook een van de langzaam gegaarde curry’s: een massaman curry, gekenmerkt door pinda’s en aardappel. Maar ook misschien wel een van onze favoriete Thaise gerechten: de verfrissende laab. De authentieke versie van Reua Thai bestaat uit varkensvlees, sjalotten, munt en koriander. Ook spotten we hor mok pla: zeebaars, Thaise basilicum (uit eigen tuin!) en currypasta en zijn we erg benieuwd naar de asperges met glasnoedels en garnalen. Genoeg redenen om naar Nuth af te reizen, denken wij zo.

Het adres van Reua Thai

Dorpstraat 45b, 6361 EK, Nuth.
Check de website voor meer informatie en openingstijden.

Meer restaurants in Nederland:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.