Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gevogelte 19 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

9 recepten die je met een hele gegrilde kip kunt maken

Zodra je langs de poelier of slager loopt, zingt de geur van gegrilde kip je tegemoet. Daar krijg je trek van! Haal eens zo’n hele gegrilde kip in huis. Je kunt er namelijk heel veel lekkere gerechten mee maken.

Eigenlijk heeft het wel iets weg van een kermisattractie: kippen die aan een rotisserie worden gegrild, pal voor deur bij de poelier of slager. Maar we snappen wel waarom ze dat doen: zodra de geur van gegrilde kip je neusgaten binnendringt, kun je aan niks anders meer denken.

En met zo’n kant-en-klare gegrilde kip kun je hele leuke dingen maken in de keuken. Hieronder 9 fijne tips.

Pimp je burger ermee

Gespot bij Rotisserie: pulled chicken op je burger. Da’s dubbel zo hard genieten. Een restje gegrilde kip heeft hetzelfde effect.

rotisserie
Bron: Rotisserie

Maak Caesar Salad

Voor Caesar Salad wordt nog wel eens bleke, waterige kipfilet gebruikt. Maar met een restje gegrilde kip til je deze klassieke salade naar grote culinaire hoogten.

Caesar salade met kip en spek
Culy.nl

Meng ze door de nasi

Nasi is het ideale gerecht om de kliekjes uit je koelkast op te maken. Gooi dat restje van die hele gegrilde kip dus rustig door dit recept voor Chinese nasi.

Chinese nasi goreng
Nancy van Batenburg voor Culy

Maak het favoriete broodje van Ross uit Friends

Yes: er ging een héle aflevering van Friends over het favoriete broodje van Ross. Met geroosterde kip en sla, gedoopt in jus.

hele gegrilde kip

Taco-party!

Er is geen feest zoals een taco-feest. Nodig je liefste vrienden uit, leg een hoge stapel tortilla’s klaar en zet schaaltjes neer met ingrediënten. Dat restje van die hele gegrilde kip dus, maar ook wat rode kool (lekker als je daar wat limoensap doorheen roert), knapperige sla, blokjes avocado en romige chipotlemayonaise. Met dit fijne recept voor taco’s met kip kun je je helemaal uitleven.

In een ovenschotel ermee

Je weet niet wat je proeft als je gegrilde kip verwerkt in een ovenschotel. Deze enchiladas met kip in tomatensaus zijn inmiddels een favoriet van de Culy-redactie.

enchiladas
Nancy van Batenburg voor Culy

Chicken ramen

Wie wordt er níet gelukkig van een grote kom ramen noodles? Heerlijk met dat restje gebraden kip erbovenop. Liever de luie versie? Gebruik instant noodles en maak die instant lekkerder.

Rice paper rolls

Zin in een frisse, lichte hap? Deze frisse rice paper rolls met kip en watermeloen zijn perfect voor de zomer. En de kip heb je al, dus die hoef je niet meer te bakken.

rice paper rolls met kip en watermeloen
Nancy van Batenburg voor Culy

Gebruik het karkas voor bouillon

Kippetje helemaal opgepeuzeld? Gooi het karkas niet weg! Daar kun je namelijk fantastische kippenbouillon van trekken. Voeg toe aan een grote pan met water (ongeveer 3,5 liter) en groenten als ui, wortel en bleekselderij, tijm en laurier. Laat anderhalf uur trekken en zeef de bouillon.

hele gegrilde kip

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.