Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 20 aug 2017
Leestijd: 4 minuten

Eten in Nashville: het nieuwe paradijs voor foodies

Nashville wordt door veel foodies (waaronder Anthony Bourdain) gezien als dé nieuwe culinaire stad. Het is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee en herbergt heel wat pareltjes. Wat zijn dé hotspots waar je moet eten in Nashville?

Husk

37 Rutledge Street, Nashville

Je zou kunnen zeggen dat chef Sean Brock in Husk de keuken van Nashville opnieuw heeft uitgevonden. Hier willen ze de ingrediënten die het Zuiden van Amerika rijk is, laten schitteren op je bord en laten ze zien hoe licht en fris deze keuken kan zijn. “Als het niet uit het zuiden komt, komt het niet op het bord”, zegt chef Brock dan ook resoluut.

Eet hier bijvoorbeeld oesters uit White Stone (Virginia) met geroosterde paprika, pinda en lavas. Of rundertartaar met rode erwtjes, gefrituurde zuurdesem en walnoten. En toe een ijslolly van cantaloupe met granola en klaverzuring. Ook bijzonder: het restaurant zit in een woonhuis uit de 19e eeuw.

Prince’s Hot Chicken Shack

123 Ewing Drive, Nashville

Je hebt hete kip en je hebt héte kip. Die van Prince’s Hot Chicken Shack in Nashville is in ieder geval berucht. Nashville-chef Sean Brock ging hier eten in een aflevering van Mind of a Chef en overleefde het ternauwernood.

Het eettentje bestaat al 100 jaar en staat nog steeds hoog in de lijstjes van beste restaurants van Nashville. Er zit trouwens een leuk verhaal achter deze hete kip: oprichter Thorton Prince was nogal een vrouwenversierder en zijn echtgenote wilde wraak. Voor straf serveerde ze hem bij het ontbijt fried chicken met een exorbitante hoeveelheid hete pepers en specerijen.

Tot haar stomme verbazing vond hij het fantastisch. En zo werd het recept geboren.

Adele’s

1210 McGavock Street, Nashville

Chef Jonathan Waxman kwam vanuit New York naar Nashville om daar restaurant Adele’s te beginnen. De zaak is vernoemd naar de moeder van de chef en serveert comfort food, gemaakt met ingrediënten van boerderijen en leveranciers uit de buurt.

Er staat een grote houtoven in het restaurant en met name de gegrilde kip – uit die oven – zou hier fantastisch zijn. Je kunt er ook fried pig’s ears met een dry rub krijgen, gehaktballetjes met polenta en mooie pasta’s en salades.

Rolf & Daughters

700 Taylor Street, Nashville

Rolf & Daughters is een intiem restaurant met smaken van het seizoen. Het begint al goed bij het broodmandje: daarbij krijg je zeewierboter. Eet daarna bijvoorbeeld inktvis met aubergine en piperade, agnolotti met maïs, jalapeno, Pecorino en limoen of komkommer met nectarine, salsa verde van pistache en yoghurt.

Ook het huisgemaakte ijs (bijvoorbeeld van zoete maïs met poblanopeper en streusel van bruine boter) en de cocktails zijn hier een party in your mouth.

Biscuit Love

Drie locaties in Nashville

De Amerikaanse biscuit is héél wat anders dan ons kaakje. Het is meer een soort broodje, bros en boterig. Ze zijn hartig en worden gemaakt met karnemelk. Traditiegetrouw worden ze vaak geserveerd bij fried chicken. Nog zo’n zuiderse klassieker.

Bij Biscuit Love draait het helemaal om deze broodjes. Vooral de East Nasty sandwich wordt hier aangeraden: een biscuit met daarop fried chicken van kippendij met Cheddar.

Martin’s Bar-B-Que Joint

Vijf locaties in Nashville

Zoals ze in het zuiden van Amerika barbecuen, is legendarisch. En wil je een keer van écht goede barbecue genieten, ga dan naar Martin’s Bar-B-Que Joint in Nashville. Hier maken ze een heel varken gaar op de barbecue.

Er zijn vijf locaties verspreid door Nashville. Ze beginnen elke dag om vijf uur ‘s ochtends met de voorbereidingen. Het garen van het vlees op de barbecue gebeurt zelfs al de dag van tevoren!

Pinewood Social

33 Peabody Street, Nashville

Bij Pinewood Social kun je je de hele dag door vermaken. Neem je laptop mee en kom hier werken, ga bowlen, plons in het zwembad of strijk neer voor ontbijt, lunch, borrel of diner.

Van lobster rolls tot oesters, Thaise spareribs, spruitjes met walnoten, Pecorino en citroen-mosterdvinaigrette, of een rocky road sundae ijsje: de menukaart is huge. Genieten van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat dus.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.