Redactie
Redactie Broodjes 27 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

Het favoriete broodje van Ross uit Friends met geroosterde kip

Dit broodje lijkt misschien niet zo bijzonder, maar voor de fans van de serie Friends onder ons is het waarschijnlijk één en al herkenbaarheid. Emma van de blog First We Eat besloot het broodje na te maken en vertelt je graag de achtergrond ervan…

“Ik heb alle afleveringen van Friends denk ik wel 20 keer gezien maar het gaat nooit vervelen. Het is nu al 10 jaar van de buis maar ik vind alles net zo leuk als toen ik het voor de eerste keer zag. Een van de meest memorabele afleveringen is The One With Ross’ Sandwich. Hierin krijgt Ross een woedeaanval omdat iemand op werk zijn sandwich heeft opgegeten. En niet zo maar een sandwich, maar een leftover turkey sandwich met een in jus gedoopte boterham, die Ross liefkozend “the moist maker” noemt.

Nu leek dat mij wel een goed idee om ook te proberen, maar dan met kip! Een hele geroosterde kip blijft een van m’n favoriete gerechten, en er blijft altijd wel wat vlees aan de kip zitten. Met die restjes kan je nu dus een goddelijke sandwich maken! Maak bijvoorbeeld deze kip en pluk na het eten al het vlees van de kip. Bewaar de jus apart, en de volgende dag hoef je het alleen nog maar in elkaar te zetten.”

Het recept

Besmeer de onderste boterham met een klein beetje mayonaise, leg hierop twee blaadjes sla (de kleine aan de binnenkant zijn het lekkerst) en verdeel de helft van de kip erover,

Warm de jus heel kort op in een pannetje of magnetron. Hij hoeft niet echt warm te zijn, maar wel vloeibaar. Doe de jus in een bakje en doop de tweede boterham hier goed in. Dip de boterham aan beide kanten in de jus zodat de jus goed in het brood trekt. Leg deze boterham op de rest.

Maak de sandwich af door de kip er over te verdelen en hier weer sla op te leggen. Besmeer de laatste boterham dun met mayonaise en leg deze op de rest. Dat was makkelijk hè? Eet smakelijk!

hele gegrilde kip

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.