Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Inspiratie 29 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Boooh: dit zijn de leukste (en lekkerste) Halloweenrecepten

Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het tijd voor het meest spookachtige feest van het jaar! Oké, misschien vieren we Halloween dan niet écht in Nederland, maar dat betekent niet dat het niet leuk is om iets met het thema te doen qua eten. Dus of je nu een spetterend (of eigenlijk bloederig) verkleedfeest organiseert of gewoon iets leuks wilt maken voor de kids: dit zijn de beste Halloweenrecepten.

Crack pie Halloweenrecepten

Crack Pie (met een gezichtje)

Bij Milkbar in New York noemen ze deze taart Crack Pie: een verwijzing naar het idee dat deze taart net zo verslavend zou zijn als… nou ja, crack dus. Gruwelijk lekker voor Halloween – vooral als je er met poedersuiker een griezelig gezichtje op maakt.

> Recept voor Halloween: de beroemde Crack Pie van Milkbar in NY

Herfstige pompoentaart

We kunnen het ons niet voorstellen, maar mocht een Crack Pie vol boter, suiker en nou ja, nog meer boter en suiker je niet zo aanspreken, dan kun je altijd nog voor de classic pumpkin pie gaan. Deze versie van Miljuschka Witzenhausen met speculaaskruiden is top als toetje of bij de koffie (of allebei).

> Recept voor Halloween: herfstige pompoentaart van Miljuschka

Meringue botjes: recept voor Halloween

Bloederige botjes en gruwelijke eton mess

Bloed van frambozen en botjes van meringue: zeg nou zelf, lekkerder wordt een slagveld toch niet? Dit fruitfestijn is een fijne tegenhanger van de vaak wat zwaardere pompoenrecepten.

> Recept voor Halloween: bloederige botjes en gruwelijke eton mess

Mummie-pizzatoastjes voor Halloween

Houden de kids meer van schattig dan van eng? Maak dan eens deze pizza-toasjes als lunch. Supersnel klaar, maar hartstikke leuk! Eventueel kun je er wat dunne plakjes courgette of aubergine onder de kaas verstoppen om je kinderen meer groenten te laten eten – dan zijn de toastjes pas écht eng voor ze.

> Recept voor Halloween: mummie-pizzatoastjes voor Halloween

Hasselback pompoen recept
Nancy van Batenburg voor Culy

Hasselback pompoen met maple syrup en chilipeper

Allemaal leuk en aardig, die snacks, maar uiteindelijk zal er ook ‘s avonds toch iets op tafel moeten komen. Deze hasselback pompoen ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens heerlijk knapperig.

> Recept voor Halloween: hasselback pompoen met maple syrup en chilipeper

herfstige pompoenmousse

Herfstige pompoenmousse

Word je al gek van alle recepten met pompoen? Kan, maar dan is Halloween duidelijk geen feest voor jou. Wij gaan gewoon lekker door met deze herfstige pompoenmousse van Francesca Kookt. Die kun je bijvoorbeeld ook serveren met een meringue-schuimpje met oogjes: heel spookachtig.

> Recept voor Halloween: herfstige pompoenmousse

Herfst recept: herfstige whisky-cocktail met appel & kaneel
Bron: Flickr

Whisky-cocktail met appel & kaneel

Klaar voor een feestje? Dan kan een drankje niet ontbreken. Schenk bijvoorbeeld één van deze pompoenbieren (ja, die bestaan echt) óf deze whisky-cocktail. Bijkomend voordeel: hoe meer je drinkt, hoe minder eng al die monster-maskers worden.

> Recept voor Halloween: herfstige whisky-cocktail met appel & kaneel

Meer Halloweenrecepten? Pumpkin spice is altijd goed!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.