Redactie
Redactie Dessertrecepten 12 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Miljuschka bakt… een herfstige pompoentaart

Miljuschka Witzenhausen kun je kennen als actrice en ex-VJ, maar ze is vooral ook een goodlooking mommy én foodie in hart en nieren, met een grote liefde voor groenten. Ze deelt heerlijke recepten uit haar eigen keuken met Culy-lezers. Vandaag bakt ze een herfstige pompoentaart!

Miljuschka: “November is een moeilijke maand. Het is herfst, maar na de zomer voelt het eigenlijk nu al als winter. Het vooruitzicht van december doet menigeen de moed in de schoenen zakken.

Mijn eerste natuurlijke reactie: eten als een beer die in winterslaap gaat. Alles wat voor handen komt moet gegeten worden. Bij iedere overweging gaan er gedachtes door mijn hoofd als: “stel je voor dat je te weinig vet hebt voor de vrieskou. Eet het!’” Gelukkig heb ik mijn eetdagboek in de zomer geschreven, anders zou het gewoonweg gênant worden.

Herfstige pompoentaart met speculaaskruiden

Er is echter één remedie, en dat is mijn versie van pumpkin pie. In deze pompoentaart zitten speculaaskruiden, dus je wordt al geïntroduceerd naar het speculaasgeweld. De pompoen zorgt voor het healthy effect; althans, dat houd ik mezelf voor. Als klap op de vuurpijl is deze pompoentaart zo vullend dat je zeker drie uur niks meer eet…”

Herfstrecept voor pumpkin pie

Bekleed een bakvorm met een diameter van 24 cm met bakpapier. Maal de koekjes fijn (in een keukenmachine, hakmolen of in een goed gesloten plastic zakje, en er vervolgens op slaan met een deegroller). Meng het kruim met de boter en amandelmeel. Druk het amandel-koekmengsel in de springvorm en zet het in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de overige ingrediënten en giet in de taartvorm. Bak de taart 10 minuten op 220 graden. Schakel daarna terug naar 180 graden en bak nog 35 minuten.

Benader deze taart als een cheesecake dus laat ‘m eerst helemaal afkoelen op het aanrecht, en dan minimaal 4 uur in de koelkast.

* Allereerst moet je pompoenpuree hebben. In Amerika kan je het overal kopen, maar wij moeten het in Nederland toch echt zelf maken. Het is heel simpel: hak een pompoen in blokjes. Kook de blokjes gaar. Pureer de pompoen. De pompoenpuree moet nu het overige vocht kwijt dus laat je het in een fine zeef boven een bak uitlekken. Nu heb je pompoenpuree! Je kunt voor de handigheid ook kant-en-klare blokjes pompoen in de vriezer van een grotere supermarkt kopen.

pompoentaart1pompoentaart2

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.