Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Gadgets 10 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom deze gietijzeren ovenschaal onmisbaar is in de keuken

De mooiste pannen, de scherpste messen en af en toe een fonkelnieuwe keukentool: een hobbykok heeft nooit genoeg gadgets. De een iets overbodiger dan de ander, maar de echte succesnummers gaan je leven lang mee. Een gietijzeren ovenschaal bijvoorbeeld. Solide succes voor elke hobbykok.

Want een gietijzeren ovenschaal is de investering waard!

De ene ovenschaal is de andere niet

We geven toe: een ovenschaal is niet per se de meest sexy keukenaankoop die er is. Wél is ‘ie onmisbaar. Want voor een goeie traybake, een grote cake, brownie of focaccia is een ovenschaal nu eenmaal vereist.

Een bakplaat is onhandig en vaak een opsomming van geknoei, lekken en andere keukenmisère. Maar welke ovenschaal is nu echt goed? Want gietijzer, rvs, glas: we zien door de ovenschalen de oven niet meer.

gietijzeren ovenschaal groupdeal
Bron: Groupdeal

Levenslang genot van een ovenschaal

Is je oude ovenschaal niet meer te reinigen of ben je ‘m gewoon zat en heb je zin in iets nieuws? Dan raden we je sterk aan eens te kijken naar een gietijzeren ovenschaal. Niet alleen omdat ze er erg esthetisch verantwoord uitzien, gietijzer gaat wel degelijk de rest van je leven mee. Míts je ‘t goed behandelt: handwas only dus. Zélfs als je geen zin hebt om de afwas te doen.

Gietijzeren ovenschaal buiten de oven

Ook kun je een gietijzeren ovenschaal gebruiken buiten de oven. Hoe? Op de barbecue bijvoorbeeld, of in je pizzaoven. Want wellicht wil je eens experimenteren met zo’n diepe Chicago Style pizza. Dat doe je in een ovenschaal, maar niet in een oven op 250°C natuurlijk.

Een gietijzeren ovenschaal kan gelukkig tegen een stootje dus hoge temperaturen zijn kinderspel. Én dankzij het materiaal wordt de warmte geleidelijk gedistribueerd én blijft het veel langer warm dan in een rvs of glazen ovenschaal.

Deze gietijzeren ovenschaal moet je hebben

In onze zoektocht naar de beste gietijzeren ovenschaal, kwamen we uit bij een prachtexemplaar dat verkrijgbaar is in rood, blauw en zwart. Kun je ‘t nog matchen met je keukenkastjes ook. Deze ovenschaal is van hoogwaardig gietijzer, maar glad geëmailleerd afgewerkt.

Hierdoor ligt ‘ie lekker in de hand. Naast dat de ovenschaal geschikt is voor de (pizza)oven, barbecue en andere hete hittebronnen, kan ‘ie ook op inductie. Handig als je bijvoorbeeld een kippetje uit de oven bereidt, maar die eerst moet worden aangebraden in de pan.

gietijzeren ovenschaal groupdeal
Bron: Groupdeal

> De Buccan Hamersley gietijzeren ovenschaal kost € 32,50 op Groupdeal en is er in zwart, rood en blauw.

 Ovenschaal gekocht, maar geen idee wat je er als eerste in kunt bereiden? Kijk eens tussen onze 20 favoriete pastagerechten uit de oven of maak een goddelijke kip Marbella

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.